https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Rode Kruis Knokke-Heist gaat in zee met Knokke Football Club

Peter Warlop, Thomas Bernaert en Isabelle Boudens. (foto DM)
Peter Warlop, Thomas Bernaert en Isabelle Boudens. (foto DM)
Redactie KW

Het Rode Kruis Knokke-Heist en Royal Knokke Football Club slaan de handen in elkaar. Straks kan men bloed geven met uitzicht op het vernieuwde voetbalstadion.

“Door de coronacrisis hadden we nood aan een grotere ruimte om bloedgevers te ontvangen. We moesten snel uitkijken naar een andere locatie die voldeed aan alle veiligheidsnormen. Na een omzwerving langs sporthal De Stormmeeuw, ’t Verzet en de Sint-Niklaaskerk heeft het Rode Kruis Knokke-Heist nu een unieke maar vooral definitieve locatie gevonden om bloedinzamelingen te organiseren. In samenspraak met het bestuur van Royal Knokke Football Club en met goedkeuring van het gemeentebestuur zal dat voortaan gebeuren in de Hospitalityzaal van het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park”, aldus verantwoordelijke Isabelle Boudens.

Sportmeeuw

Communicatieverantwoordelijke Peter Warlop vult aan. “Het gemeentebestuur bood ons sporthal de Stormmeeuw aan. Omdat daar vanaf deze zomer waarschijnlijk opnieuw zaalsporten mogen plaatsvinden zal de Stormmeeuw echter weinig ter beschikking staan. Vervolgens klopten we aan bij Jeugdclub ’t Verzet waar we echter met hetzelfde dilemma geconfronteerd werden. Ondertussen kregen we vanuit RKFC de vraag of ze iets kon betekenen voor de bloedinzamelingen van onze afdeling. Na een gesprek en een rondleiding in het stadion bleek dat dat qua ligging en accommodaties perfect voldoet aan onze verwachtingen. We vinden er ruime parkeergelegenheid, een grote en moderne zaal met een uniek zicht op het stadion. Bovendien is het voetbalstadion vlak bij het centrum van Knokke gelegen. De samenwerking heeft nog een groot, bijkomend pluspunt. Royal Knokke FC wil zijn supporters aanspreken om bloed te geven.”

Warme oproep

“We zijn ontzettend blij dat we samen met Rode Kruis Knokke-Heist de bloedgeversmomenten in de gemeente mogen realiseren”, aldus manager Thomas Bernaert. “De samenwerking verloopt bijzonder vlot. We kijken uit naar de eerste bloedinzameling hier bij ons. Binnen onze club gaan we naar bestuur, staf, spelers en supporters een warme oproep doen om zich massaal op te geven om bloed te komen geven. Om een voorbeeld te stellen heb ik mezelf, via het donorportaal van het Rode Kruis, ingeschreven om op 28 januari in ons eigen stadion bloed te geven.”

AFSPRAAK

De eerstkomende bloedinzameling heeft plaats op 28 januari van 16 tot 20 uur, in de Hospitalityzaal van het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark. Wie wil bloed komen geven, moet verplicht een afspraak maken via

donorportaal.rodekruis.be of het gratis nummer 0800 777 00. Voor meer informatie over bloed geven kan men terecht op de website www.rodekruis.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten