Zo nam de afdeling op 13 maart als een van de eerste ziekenwagens deel aan de versterkte inzet van ziekenwagens voor het vervoer van coronapatiënten in opdracht van 112: een inzet die tot op vandaag de klok rond ingevuld wordt in elke provincie door minstens twee extra ziekenwagens. Samen met de andere afdelingen uit de provincie zorgt de afdeling voor die bijkomende inzet. De teller van het aantal gepresteerde uren staat in Harelbeke al op meer dan 700 en zal nog toenemen. Anderen stonden dan weer woonzorgcentra bij of zorgen voor de psychosociale opvolging van hun ingezette collega's. Dat Rode Kruisvrijwilligers hun inzet ook in deze crisis gratis blijven doen is broodnodig.

Stickers

"Normaal stond nu onze stickerverkoop gepland maar gezien de opgelegde voorwaarden van 1,5 m afstand, thuiswerken, 'blijf in uw kot', enzovoort, kan deze uiteraard niet doorgaan", zegt woordvoerder Eddy Duchi. Er is dan ook voorzien in een alternatieve verkoop. Zo zullen een gedeelte van de woningen in Harelbeke, Bavikhove en Hulste de komende weken een 'gratis' sticker in de bus krijgen. "Rode Kruis Harelbeke hoopt daarbij dat tenminste de gezinnen die een sticker ontvangen ook daadwerkelijk een overschrijving doen ten voordele van de afdeling. Vermeld dan ook zeker bij je overschrijving dat de storting gericht is aan de afdeling Harelbeke. Er is ook mogelijkheid om online een sticker te bestellen via www.rodekruis.be/sticker en daar als afdeling Harelbeke aan te klikken", voegt Eddy Duchi nog toe. Door deze alternatieve stickerverkoop zijn de inkomsten van de afdelingen erg onzeker. "Wat de gevolgen dan zullen zijn voor de aankoop en het onderhoud van wagens, kledij en uitrusting van de afdeling moet nog bekeken worden na het ontvangen van de bijdragen. De inkomsten van de stickerverkoop worden grotendeels daarvoor aangewend."

Zo nam de afdeling op 13 maart als een van de eerste ziekenwagens deel aan de versterkte inzet van ziekenwagens voor het vervoer van coronapatiënten in opdracht van 112: een inzet die tot op vandaag de klok rond ingevuld wordt in elke provincie door minstens twee extra ziekenwagens. Samen met de andere afdelingen uit de provincie zorgt de afdeling voor die bijkomende inzet. De teller van het aantal gepresteerde uren staat in Harelbeke al op meer dan 700 en zal nog toenemen. Anderen stonden dan weer woonzorgcentra bij of zorgen voor de psychosociale opvolging van hun ingezette collega's. Dat Rode Kruisvrijwilligers hun inzet ook in deze crisis gratis blijven doen is broodnodig."Normaal stond nu onze stickerverkoop gepland maar gezien de opgelegde voorwaarden van 1,5 m afstand, thuiswerken, 'blijf in uw kot', enzovoort, kan deze uiteraard niet doorgaan", zegt woordvoerder Eddy Duchi. Er is dan ook voorzien in een alternatieve verkoop. Zo zullen een gedeelte van de woningen in Harelbeke, Bavikhove en Hulste de komende weken een 'gratis' sticker in de bus krijgen. "Rode Kruis Harelbeke hoopt daarbij dat tenminste de gezinnen die een sticker ontvangen ook daadwerkelijk een overschrijving doen ten voordele van de afdeling. Vermeld dan ook zeker bij je overschrijving dat de storting gericht is aan de afdeling Harelbeke. Er is ook mogelijkheid om online een sticker te bestellen via www.rodekruis.be/sticker en daar als afdeling Harelbeke aan te klikken", voegt Eddy Duchi nog toe. Door deze alternatieve stickerverkoop zijn de inkomsten van de afdelingen erg onzeker. "Wat de gevolgen dan zullen zijn voor de aankoop en het onderhoud van wagens, kledij en uitrusting van de afdeling moet nog bekeken worden na het ontvangen van de bijdragen. De inkomsten van de stickerverkoop worden grotendeels daarvoor aangewend."