Rode Kruis Blankenberge reikt brevetten uit

Oktai Aliev, Sarah Ben Ataya, Anneleen De Groote, Nusta Farinango, Loewie Steen en Laurens Theben Terville ontvingen het brevet 'Eerste Hulp'. Johan Blomme, Anke De Decker, Annick De Pauw, Daan Deconinck, Sandra Janssoone, Jasmine Louwagie Katrien Strubbe, Ketura Strubbe, Guillian Van der Haegen, Dylan Vanassche en Jasmine Louwage staken het brevet van 'Helper' op zak.
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Op de nieuwjaarsreceptie van de plaatselijke Rode Kruisafdeling (Blankenberge-Zuienkerke) werden de brevetten van de cursussen Eerste Hulp en Helper uitgereikt.

In de basiscursus Eerste Hulp leerden de cursisten een noodsituatie herkennen en benaderen: reanimatie, het stelpen van bloedingen, eerste hulp bij brandwonden, een hartaanval,… In de vervolgcursus Helper werd er dieper ingegaan op specifieke aandoeningen zoals suikerziekte, hyperventilatie, epilepsie, insectensteken en elektrocutie. Beide cursussen vonden plaats in het najaar en vormen samen een degelijke basis in eerstehulpverlening.

Dit jaar werkte het Rode Kruis Blankenberge-Zuienkerke overigens samen met de afdeling van Knokke-Heist waardoor cursisten die een les moesten missen, deze in de buurafdeling konden inhalen. In Knokke werden de lessen immers op woensdag georganiseerd terwijl ze in Blankenberge plaatsvonden op donderdag. “Voor de lessen en examens werden ook lesgevers en simulanten uitgewisseld tussen beide afdelingen”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier