Rode Duivels naar kwartfinale: 156 tricolore beha’s boven winkelstraat in Ieper

De beha's werden woensdagavond opgehangen aan drie draden boven de straat ter hoogte van café Caroline. © TP
Redactie KW

Wie vanuit de Diksmuidestraat de Grote Markt van Ieper oprijdt, passeert onder 156 tricolore beha’s.

De beha’s werden woensdagavond opgehangen aan drie draden boven de straat ter hoogte van café Caroline. “Om de Rode Duivels op een ludieke en originele manier te ‘ondersteunen’. Het is eens iets anders dan een vlag of affiche”, lacht café-uitbaatster Caroline Cuvelier (49). “Soutien betekent respectievelijk beha in het dialect en steun in het Frans.”

De beha-actie begon boven het gevelraam van het café met de slogan ‘on soutient la Belgique’. “We hingen er op 7 juni 12 beha’s in de kleuren van de Belgische vlag. De actie viel in de smaak: elke dag stoppen tientallen mensen om foto’s en selfies te nemen bij de beha’s. We deden op Facebook meteen een oproep naar meer oude of versleten beha’s. We beloofden om de straat over te steken met tricolore beha’s als de Rode Duivels de kwartfinale zouden halen. Er kwamen meteen veel mensen langs in het café om beha’s te schenken, ook veel nieuwe gezichten. We kregen zelfs splinternieuwe beha’s van een lingeriezaak uit de Rijselstraat.”

Dit is een ludieke originele manier om hen te ondersteunen

Nadat de Rode Duivels afgelopen maandag in extremis Japan uitschakelden, begon Caroline met het kleuren van de geschonken soutiens. “Samen met vrienden en familie spoten we meer dan 50 bussen leeg. Het resultaat: exact 156 beha’s in zwart, geel en rood. Onze actie zal heel zichtbaar zijn. Er passeert dagelijks veel volk door deze winkelstraat richting Grote Markt, waar tijdens een match van België honderden supporters verzamelen voor een groot scherm.”

Er hangt ook een wedstrijd aan vast. “Wie mijn persoonlijke beha raadt en dat komt noteren in het café, maakt kans op een fles champagne. Eén gok kost een euro. De beha’s blijven hangen zolang de Rode Duivels blijven winnen op het WK. Zo is er nog meer WK-sfeer in de stad.”

(Video TP)

https://www.youtube.com/watch?v=TClSwquz-oc

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.