Robrecht Vanhuyse uit Rumbeke speelt vóór en in zijn kot

Robrecht Vanhuyse hoopt snel weer te kunnen optreden met De Blik Dooze Band. (SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Robrecht Vanhuyse speelde op zondag 17 mei al voor de 53ste keer voor zijn deur in de Hoogstraat als eerbetoon aan de zorgverleners. Naar aanleiding van zijn dagelijkse, korte muziekoptreden hadden we een leuke babbel met deze Rumbeekse troubadour.

“Door de coronacrisis ben ik als artiest en zaakvoerder van evenementenbureau ‘Multiple Choice’ werkloos. Alle geplande optredens en geboekte events zijn geannuleerd”, zucht Robrecht. “Maar ik laat de moed niet zakken. Door mijn dagelijks muzikaal avondoptreden voor mijn deur blijf ik bezig. Ik doe dat als dank voor de zorgverleners, maar ook als een kort amusement voor mijn buurt”, legt hij uit.

“In de loop van de dag speel ik een bekend nummer voor de camera, vaak met aangepaste kledij en hoofddeksel. Ik geef er ook een ludieke uitleg bij. Dit oneman-optreden vanuit mijn kot plaats ik op Facebook. Ook hier staat de teller sinds zondag op 53. Ik hoop beide vol te houden tot het eind van deze maand. Het is plezant om te doen, maar het vraagt wel veel inspiratie en voorbereiding om iedere keer het nummer te kaderen. De reacties zijn bijzonder positief en een extra stimulans om door te gaan.”

“Ik speel ook elke dag een bekend nummer op Facebook”

Er was een korte onderbreking wat de avondoptredens betreft. “Op vrijdag 24 april ben ik tijdens een fietstochtje in de omgeving van het Bergmolenbos gevallen en brak mijn heup”, vertelt Robrecht. “In afwachting van de ambulance lag ik daar een klein halfuur in het zonnetje. Het eerste wat de ambulanciers deden was mijn temperatuur meten, die was door het zonnetje een stuk boven de 37° C. Ze trokken in allerijl hun beschermkledij en maskers aan. Ze dachten dat ik besmet was met het fameuze virus.”

vanuit ziekenhuis

“Zaterdag kreeg ik operatief een nieuwe heup en op zondagnamiddag mocht ik al naar huis. Mijn dagelijks facebookoptreden heb ik vanuit het ziekenhuis gedaan. Het avondoptreden deed ik opnieuw vanaf dinsdag 21 april.”

Ondertussen is Robrecht al redelijk goed hersteld. Hij hoopt dat het ‘blijf in je kot’ niet lang meer zal duren. Maar ondertussen gaat hij door met zijn muzikale corona-optredens.

“Ik hoop na deze crisis met ‘De Blik Dooze Band’ massaal te mogen optreden op gelijk welk feest: recepties, communiefeesten en alle gelegenheden waar men ambiance verwacht. Daarmee kunnen we hopelijk het jaar nog enigszins redden. Ambiance moet je niet ver zoeken, je vindt dat bij ons”, besluit Robrecht Vanhuyse met een knipoog. (AD)

Info: robrechtvanhuyse1@gmail. com en 0475 32 71 76.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.