Robot Piep, creatie van Nicola Dejaeghere, animeert braderie- en kermisbezoekers

Robot Piep mocht op heel wat aandacht rekenen van het kleine volkje op de braderie. Dat was aanschuiven, om je handjes te ontsmetten. © foto SLW
Redactie KW

Op het drukste moment van de braderie, zondagnamiddag tussen 16 en 19 uur, hielp een opgemerkte steward om de mensen te sensibiliseren voor het volgen van de coronamaatregelen. Robot Piep, een creatie van Nicola Dejaeghere, trok vooral de aandacht van de jeugdige bezoekers.

Het was druk, vorige zondag op de braderie Wevelgem Centrum. Niet zo druk als andere jaren, weliswaar, want er waren geen publiekstrekkers zoals straatanimatie of optredens. En toch liep er door de straten en op de kermis een attractie rond die de aandacht van de aanwezigen trok. Piep de robot reed rond om de bezoekers te sensibiliseren rond de coronamaatregelen.

De robot is een creatie van Gullegemnaar Nicola Dejaeghere (32), die twee jaar geleden in het nieuws kwam met een zelfgebouwd vlot waarmee hij via de Leie naar Wachtebeke trok, waar toen De Warmste Week zijn tenten had opgeslagen. Vorig jaar knutselde hij voor diezelfde actie een robot in elkaar die de Vlamingen opriep om plasmadonor te worden. Zijn dochter Franne kampt met een immuunstoornis en heeft heel wat plasma nodig.

met een kwinkslag

“De robot van vorig jaar heb ik omgebouwd, zodat Piep mensen kan sensibiliseren rond coronamaatregelen”, vertelt Nicola. “Ik kreeg het idee toen ik las dat Wevelgem de inwoners opriep om zich te melden als steward tijdens de braderie. Ik dacht bij mezelf: dat kan heel wat efficiënter als je dat doet met een kwinkslag, eerder dan met weer een stug en streng toezicht.”

Met succes! Robot Piep wurmde zich een weg doorheen het volk, met zijn anderhalve meter lange arm tot die onfortuinlijk afbrak. Via een vernuftig luidsprekersysteem riep de robot de kinderen “handjes ontsmetten!” toe, of speelde hij de reclameboodschappen van de overheid af. Dat werkte: de kinderen kwamen nieuwsgierig dichterbij, soms een beetje aarzelend. En één voor één ontsmetten ze hun handjes met de handgel die Piep op zijn buik meedroeg.

Prima werk!

Ook burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) kwam zondagnamiddag even ‘piepen’. “Er is toch heel wat volk afgezakt naar het centrum”, zag hij tevreden. “Vooral de terrassen zitten goed vol. Tot mijn tevredenheid zie ik dat de maatregelen goed opgevolgd worden. Robot Piep en de andere stewards verrichten prima werk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier