Robin Vantorre (41) uit Knokke-Heist pronkt met De Beir van Club Brugge

foto DM
foto DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Al 41 jaar heeft Robin Kavi Vantorre een groot blauw-zwart hart. Vorige week werd de voorzitter van de Heistse East Corner Blues met ‘De Beir van Brugge’ gehuldigd als llerbeste supporter van Club. Het summum van geluk met een dikke dankjewel aan alle supporters die voor hem gestemd hebben!

Eén jaar lang mag Robin Vantorre zich de allerbeste supporter van Club Brugge noemen. “Het is een geweldige eer om tot supporter nummer één van Club Brugge verkozen te worden”, straalt de Heistse dokwerker die de liefde voor Club met een paplepel kreeg ingegeven. “Op mijn zesde trok ik al aan de hand van mijn vader Henri naar de wedstrijden van Club”, aldus Kavi Vantorre.

Het werd een liefde voor het leven. “Als voorzitter van de supportersclub van de East Corner Blues mis ik in normale tijden geen enkele wedstrijd van Club. Ondanks het titeljaar werd het voor mij en mijn 130 blauwzwarte vrienden uit onze supportersclub door corona een moeilijk jaar. Nul wedstrijden mogen of kunnen beleven. Er niet mogen bijzijn, alleen voor je televisie zitten: de beleving was compleet weg. Het was een deel van mijn leven dat ik vreselijk miste”, aldus Robin Vantorre die toevallig in de verkiezing van ‘de Beir van Brugge’ rolde.

“Bij de zoektocht naar de beste supporter van Club contacteerde blauwzwart alle voorzitters van de supportersclubs. Met de East Corner Blues stuurden we de kandidatuur van Robbe Dhondt in. Op het moment dat er een filmpje moest worden opgenomen, werd Robbe echter het slachtoffer van covid.”

Meest gezweet

De voorzitter toonde zich een meer dan waardige vervanger. “Samen met Philip Van Eeghem, de uitbater van supporterslokaal Oosthoek, nam ik een plezierig filmpje op. Een inzending die de laatste elf kandidaten haalde. Halfweg maart volgden er selectieproeven op Jan Breydel waarbij ik net als acht andere kandidaten sneuvelde. De negen afvallers konden via een voting online terug in de wedstrijd gestemd worden. Ik won de voting met overmacht: 891 stemmen tegen 350 voor de nummer twee.

In een finale met drie was de opdracht simpel. Naar het beeld van Club’s ‘no sweat no glory’ om ter meeste zweten. We kregen een halfuur om te lopen, om touwtje te springen, om met gewichten te werken, met een bal te jongleren…. Na afloop werden de t-shirts gewogen. Bleek dat ik het meeste vocht had uitgezweet”, aldus Robin Vantorre die meteen gekroond werd als ‘de Beir Van Brugge’.

Ereplaats in living

“De Beir krijgt een ereplaats in mijn living maar het is vooral fantastisch om gedurende één jaar het uithangbord van de Club-supporters te zijn”, aldus Robin Vantorre die als grootste supporter extra in de watten werd gelegd.

“Als beloning ontving ik een cheque van 1.000 euro om te besteden in de Club-shop. Op 23 mei werd ik thuis afgehaald met een limousine om samen met vijf vrienden te gaan eten in ‘Het Vijfde Seizoen’ in Aalter waar we culinair in de watten werden gelegd”, aldus Robin Vantorre die ook nog een titel als prins Carnaval in 2005 en Burgemeester van de Oosthoek in 2014 op zijn palmares heeft.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.