Robin opent Anytime Fitness in gebouw van supermarkt in Staden

foto JCR
Redactie KW

In de voormalige Lidl-supermarkt opende Anytime Fitness, de nieuwe zaak van van Robin Degraeve (22).

“Ik heb vroeger zelf veel aan fitness gedaan”, vertelt Robin. “Nadat ik aan de slag ging in de bouw ben ik door tijdsgebrek moeten stoppen. Ik stond vroeg op om uit werken te gaan en was ‘s avonds ook behoorlijk laat thuis. Ik miste het fitnessen evenwel en vatte het plan op om zelf een fitness te gaan uitbaten. Als 22-jarige is het zowel financieel als op het gebied van inrichting bijna onhaalbaar om zelf een fitnesszaak op te starten. Uiteindelijk kwam ik bij Anytime Fitness terecht waar het als franchisenemer voor mij wel mogelijk was om een zaak op te zetten.” Robin vond met Anytime Staden een onderkomen in de ruime gebouwen van het vroegere Lidl-warenhuis in de Diksmuidestraat. “De ruimte is opgebouwd in vier zones”, legt Robin uit.

aparte douches

“In de eerste zone bevindt zich cardioapparatuur. Je kan er op hartslag trainen en vindt er loop- en fietstoestellen. In de krachtzone staan toestellen waar je specifiek mee aan spieropbouw kan doen. Verder is er een functionele zone met fitnessaccessoires zoals bijvoorbeeld een bokszak. In de free weight zone kan je dan weer aan powertraining doen. Daarnaast beschikken we ook over een afgescheiden leslokaal waar zowel live als virtueel groepslessen gevolgd kunnen worden. We beschikken ook over een ruimte die dienst doet als omkleedruimte en waar er ook toiletten en douches te vinden zijn. Niet onbelangrijk om te vermelden, is dat iedereen een aparte douche en een aparte omkleedruimte heeft.”

voldoende ruimte

Robin zou zijn zaak aanvankelijk tijdens het eerste weekend van mei openen, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Nu is Anytime Fitness Staden toch open. “Uiteraard zijn er nog coronamaatregelen van kracht, maar er is meer dan voldoende ruimte om iedereen op tien vierkante meter te kunnen laten sporten”, aldus Robin. Klanten kunnen met een badge 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 terecht in het pand. “Van maandag tot donderdag is de fitness telkens van 9 tot 12 en van 16 tot 21 uur bemand”, weet Robin, “Op vrijdag en zaterdag is dat van 9 tot 12 het geval. Tijdens de bemande uren ben ik samen met een coach aanwezig.” Anytime Fitness bevindt zich in de Diksmuidestraat 10. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten