Robin Jonckheere en Wannes Beernaert zingen ‘Oe ist?’ van Brihang

Ieperling Robin Jonckheere (finalist The Voice Kids 2017) lanceerde vorige week een voorstel richting jongerenorganisaties om te gaan spelen en zingen voor kwetsbare jongeren. Met Langemarkenaar Wannes Beernaert (The Voice 2019) vond hij alvast een medestander om ‘Oe ist?’ van Brihang te coveren.

We zien links Wannes Beernaert en rechts Robin Jonckheere.

Robin Jonckheere (17) woont deels bij papa Kristof Jonckheere in Kortrijk en deels bij mama Ann Vansteenhuyse in Ieper. Hij is gezegend met een gouden stem waarvan televisiekijkend Vlaanderen kon genieten tijdens The Voice Kids in 2017, waar hij één van de topfinalisten was.

Vorige week kwam hij naar buiten met het voornemen om op te treden voor kwetsbare jongeren en/of geïsoleerde ouderen tijdens de lockdown. Hij werd daarvoor onder meer gecontacteerd Ons Tehuis, Logo en BeYou. Ook voor Wannes Beernaert van vzw Uit de Marge klonk de oproep als muziek in zijn oren en hij nam contact op met Robin.

Oude steenbakkerij

Het resultaat is een prachtige versie van ‘Oe ist?’, het nummer dat Brihang in 2015 maakte voor een campagne van Provincie West-Vlaanderen om jongeren aan te zetten om te praten over hun gevoelens en bezorgdheden.

Wannes Beernaert plaatste een filmpje op zijn Facebookpagina waarin ze beiden het nummer zingen en spelen. Het filmpje werd trouwens opgenomen in een oude steenbakkerij in de Groenestraat in Langemark dat tot enkele jaren geleden nog een nertsenkwekerij was. Wannes droomt ervan om op die locatie een jongerenproject uit te werken en is volop aan het onderhandelen met de eigenaars om het te huren.

Het filmpje vind je op de Facebookpagina van Wannes Beernaert.

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.