Robin Gevaert is nieuwe voorzitter van de jeugdraad

© Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

Robin Gevaert (21), leider bij de natuurwerkgroep De Verrekijker, neemt dit jaar de voorzittersrol in de jeugdraad over van Tuur Oosthuyse. Begin oktober vond de eerste jeugdraad van het nieuwe werkjaar plaats. “Ik wil iedereen betrekken bij de jeugdwerking, ook de jongeren die niet aangesloten zijn bij een vereniging.”

Robin woont in de Jules Missinnelaan en is sinds twee jaar aan de slag als metaalbewerker bij Algemene Mekaniek Kris Desmet uit Izegem. Hij staat er in voor het instellen van computergestuurde freesmachines en de afwerking van de producten. In 2010 sloot hij zich aan bij jeugdbeweging De Verrekijker.

Deze natuurwerkgroep organiseert spelen en activiteiten voor jongeren en helpt daarnaast mee aan verschillende projecten. De leiding en leden zetten zich onder meer in tijdens zwerfvuilacties en het planten van nieuwe bomen.

Natuurliefhebber

“Ik ben vroeger lid geweest bij scouts en Chiro, maar bij De Verrekijker had ik het beste gevoel”, vertelt Robin. “Als dierenvriend en natuurliefhebber was de keuze snel gemaakt. Ik sta er nu al vijf jaar in de leiding en de kleinere groep waarmee we werken, zorgt voor een unieke sfeer. Om de twee weken organiseren we activiteiten voor onze leden, waarbij we jongeren op een leuke manier laten kennismaken met de natuur. Uiteraard vertrekken we zoals andere jeugdbewegingen iedere zomer op kamp.”

Het lokaal van de vereniging bevindt zich in de Molenstraat 38. Naast het beheren van enkele natuurgebieden is de leiding van De Verrekijker ook in de milieuraad aanwezig en helpen ze meedenken over de inrichting van groene zones.

Jeugd betrekken

Sinds begin dit jaar is hij de nieuwe voorzitter van de jeugdraad in Lichtervelde. “Ik was al twee jaar lid als vertegenwoordiger van De Verrekijker”, zegt Robin. Nadat Tuur Oosthuyse had aangekondigd dat hij zou stoppen, contacteerde schepen van Jeugd Steven Bogaert (CD&V) mij met de vraag of ik het niet zag zitten om die rol over te nemen. Ik dacht eerst dat ik het niet zou kunnen combineren met mijn job en betrokkenheid bij De Verrekijker. Steven Bogaert informeerde mij over de inhoud van de voorzittersrol en wist me te overtuigen.”

Als voorzitter heeft Robin de ambitie om meer te organiseren en vooral de volledige jeugd uit Lichtervelde te betrekken. “We willen naast de bestaande jeugdbewegingen ook jongeren betrekken die niet bij een vereniging zijn aangesloten. Als jeugdraad moeten we ons beter presenteren want veel jongeren weten niet wat we allemaal doen en daar wil ik verandering in brengen”, vertelt de nieuwe voorzitter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier