Robin en Tom openen koffiebar in Oostende

Robin en Tom verkopen naast koffie hun hele interieur. (Foto JRO)
Redactie KW

Onlangs kwamen Robin Lefever (28) en Tom Truyens (23) op de proppen met een nieuw concept voor Oostende. Ze startten een koffiebar, maar niet zomaar een koffiebar. Ook het interieur is te koop.

Naast het uitbaten van Expo & Kaffie werkt Robin nog als leerkracht in een school voor kinderen met autisme. “Ik geef les aan kinderen met ASS (autismespectrumstoornis, red.). Daarnaast ben ik voetbalscheidsrechter in de eerste amateurklasse. Tom en ik zijn goede vrienden. We leerden elkaar een goede drie jaar geleden kennen. Toen bleek dat we beiden dezelfde passie voor koffie hadden”, aldus Robin.

Tom is net afgestudeerd als master in de rechten en studeert nog verder om zich te professionaliseren. “We hadden het gevoel dat er in Oostende geen koffiebar was die voldeed aan onze stijl”, gaat Tom verder. “Mijn ouders zijn binnenhuisarchitecten en zorgden voor de inrichting van de zaak. We zijn niet zomaar een koffiebar maar serveren er ook tapas en geven er ontbijt. Alles van interieur die in de zaak staat is trouwens te koop. In eerste instantie wilden we een meubelzaak starten en een tas koffie aanbieden aan de klanten. Dat is eventjes helemaal anders uitgedraaid. De bedoeling is dat onze zaak er telkens anders uitziet met nieuw interieur, nadat het verkocht is weliswaar. Binnenkort komt er wat kunst in de zaak die ook te koop zal zijn. We werken ook samen met iemand die kledij ontwerpt dus wie weet hebben we binnenkort kledij in de aanbieding.”

“Een concept in die aard vind je geregeld wel eens in grootsteden maar voor Oostende is het een uniek concept”, pikt Robin in. “De mensen die hier een tas koffie komen nuttigen zien op de kaart dat het interieur te koop is. Onlangs kwam hier een Griek binnen die meteen een aantal stoelen kocht. We hebben uiteraard steeds nieuw materiaal achter de hand mocht er iets verkocht zijn. We zijn blij met het resultaat en de respons.” (JRO)

Info: Expo & Kaffie, Van Iseghemlaan 47.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier