Robert Delefortrie (87), grondlegger van jeugdwerking Winkel Sport, is overleden

Robert Delefortrie (links) werd in 2012 bedankt voor zijn jaren inzet. Naast hem zie je een van zijn opvolgers, Jean-Pierre Casteleyn. © foto a-Jan Stragier
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport deelde zopas mee dat Robert Delefortrie is overleden. De 87-jarige Moorselenaar was de grondlegger van de jeugdwerking bij Winkel Sport. Hij was maar liefst 50 jaar aangesloten bij de club waar hij ooit het doel verdedigde. De éminence grise van Winkel Sport was jeugdcoördinator vooraleer die term werd uitgevonden.

Diverse generaties jeugdspelers van Winkel Sport passeerden door de kundige trainershanden van Robert Delefortrie. De aimabale grijsharige oefenmeester nam in 2012, hij was toen al 79 jaar, afscheid van Winkel Sport. Hij zette zich in eerste instantie in voor de jeugd, maar hij was ook altijd op post om het eerste elftal aan te vuren en dat in zijn bekende stijl. Zelf toen zijn gezichtsvermogen ferm beperkt was, bleef hij onder de begeleiding van zijn dochter wedstrijden bijwonen.

Robert Delefortrie moest op de weg van zijn werk naar huis in Moorsele altijd door Winkel passeren en op 32-jarige leeftijd kwam hij er het doel verdedigen. In 1965 ruilde hij dus KSV Moorsele voor Winkel Sport en hij zou er nooit meer vertrekken. Na zijn jaren in doel nam hij de leiding over de Winkelse jeugdwerking in 1970. Pas in 2012 gaf hij die fakkel definitief door, maar hij bleef een graag geziene gast in de tribune van Winkel Sport.

Gestart met 60 jeugdspelers

Het jeugdvoetbal onderging in al die jaren natuurlijk een grote metamorfose. Zo startte Robert nog met 60 jeugdspelers, van preminiemen of duiveltjes was toen nog geen sprake. Maar later groeide de jeugdwerking verder tot ruim 200 voetballertjes.

Al wie ooit bij Winkel Sport voetbalde bewaart goede herinneringen aan de man met het engelengeduld. Niet enkel voetbalkwaliteiten waren van tel voor Robert, het gedrag op en naast het veld kregen evenveel aandacht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.