Roan Gevaert uit Oudenburg wordt 21 in 2021: “Bingewatchen? Dat is niets voor mij”

Roan Gevaert. (foto LIN) © Laurette Ingelbrecht
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Roan Gevaert woont in Oudenburg en viert haar 21ste verjaardag op 11 november. Haar mama Nele is verzekeringsambtenaar in Oostende en haar papa Ralph ontwikkelt onder meer software en is financieel verantwoordelijke bij KVO. Ze heeft een zus van 17 en een broer van 18 jaar. Roan behaalde net haar bachelor sociaal werk en volgt momenteel een schakeljaar om ook haar master te behalen.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Druk, heel druk! Ik ga heel vaak babysitten, meestal overdag maar ook regelmatig ’s avonds. Ik heb een aantal vaste gezinnen waar ik langs ga en ben bijna elke dag bezig met babysitten. Daarnaast sport ik ook vaak, hou ik van koken en probeer ik, zeker nu in de zomer, mijn vrienden te zien. Nu school van start gaat, zal ik uiteraard ook veel tijd daar spenderen. Maar ik ben een goede student en ben altijd voorbereid. Ik had geen herexamens, klopt (lacht).”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Ik sportte al veel, maar ben dat nog meer beginnen doen. Ik trainde vooral voor races zoals de Viking Run, een combinatie van fitness en lopen dus. Er stonden twee evenementen in mijn agenda maar die konden jammer genoeg niet doorgaan. Verder heb ik tijdens de lockdowns eigenlijk vooral geleerd om meer te rusten. Ik was altijd maar bezig.”

Kan je zonder gsm of sociale media?

“Zeker! Ik ga deze week van woensdag tot zondag naar zee en de Ardennen en neem mijn gsm zelfs niet mee. Ik zorg wel dat er altijd iemand mee is die wel bereikbaar is, voor noodgevallen. Voor de rest doe ik ook regelmatig eens een social media detox waarbij ik alle apps verwijder. Ik moet zeggen dat ik chatten ook vreselijk vind! Ik ben ook totaal geen bingewatcher of Netflixkijker, dat is niets voor mij.”

Is er ook tijd om eens een boek te lezen?

“Ja, ik lees graag. Zeker nu in de zomer. Ik lees heel wat genres door elkaar. Overdag lees ik vaak informatieve boeken, over mens en maatschappij of gezondheid. ’s Avonds lees ik het liefst pyschologische thrillers. Momenteel ben ik bezig met alle boeken van Samantha Hayes.”

Zijn er bepaalde zaken waar je niet tegen kan? En kom je dan in opstand?

“Ik kan er niet tegen als ik zie dat mensen afval op de grond gooien. Ik kan dat dan ook niet zomaar laten passeren en spreek ze er over aan.”

Wat staat er op je bucketlist?

“Tijdens mijn studies was er een uitwisseling met Griekenland, Turkije en Zweden. Ik mocht toen naar Griekenland en zou heel graag nog eens terug gaan voor een langere periode. Ik heb er heel wat vrienden gemaakt en mijn hart verloren aan het land.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Het eerste wat in mij opkomt is drie kinderen (lacht). En voor de rest een leuk huis met een tuin, een job die ik graag doe en mijn vrienden nog altijd heel vaak zien.”

(GLO)