Risico op treffen tussen milieujongens en Clubsupporters in Brugge

De vzw Groen mag op zondag 6 oktober voor haar natuur- en poëziewandeling op het Katelijne-eiland in Brugge een recordopkomst verwachten. Want via de sociale media roept FC BrugesTaskforce 5 na 12 alle Clubsupporters op om deel te nemen. De reden ? De vzw Groen weigert haar bezwaarschrift tegen een nieuw Clubstadion bij de Raad van State in te trekken.

Op zondagochtend 6 oktober, net voor Club-Gent, krijgt de lokale Brugse politie onverwachts een nieuwe risicowedstrijd voorgeschoteld. Niet in het Jan Breydelstadion, wel op het Katelijne-eiland, waar de vzw Groen een wandeling organiseert om ook deze groene long rond Brugge te vrijwaren.

Aangezien tal van boze Clubsupporters verwacht worden, is het gevaar voor rellen niet denkbeeldig. Want die Clubfans zijn razend dat de vzw Groen de bouw van een nieuwe voetbaltempel in Sint-Pieters om dezelfde reden – de aantasting van de open ruimte – tegenhoudt. Volgens korpschef Dirk Van Nuffel zal de lokale politie dit evenement goed monitoren. Er zal dan ook masaal veel politie aanwezig zijn.

Zure beertjes

FC BrugesTaskforce 5 na 12, een groepering van Club Bruggesupporters, roept alle Clubfans op om de activiteiten van vzw Groen te boycotten. Verder wil FC Bruges Taskforce 5 na 12 op zondag 6 oktober ter gelegenheid van de thuiswedstrijd tegen AA Gent zoveel mogelijk zure snoepjes (‘zure beertjes’) verzamelen. Die oogst aan zure snoepjes willen ze later persoonlijk gaan afgeven aan het bestuur van vzw Groen.

‘De beertjes staan symbool voor de drie beren-mascottes van Club’, zegt woordvoerder Hans Noyelle van de FC Bruges Taskforce 5 na 12. ‘Maar evenzeer klagen we zo de verzuring aan van de huidige samenleving, waardoor elk maatschappelijk breed gedragen initiatief kan gefnuikt worden door enkele verzuurde NIMBY’s.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.