Rioleringswerken Brugsesteenweg in Roeselare starten op maandag 19 oktober

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vanaf 19 oktober tot eind 2020 wordt er gewerkt in de rotonde van de Brugsesteenweg met de Koning Leopold III-laan. De werken zijn noodzakelijk in de strijd tegen wateroverlast, waarmee de buurt in het verleden al meermaals werd geconfronteerd.

De riolering vanuit het Gryspeerdts Hof wordt aangesloten naar de rotonde. Zo wordt de verbinding gemaakt van de afvoer van het overtollige regenwater naar het bufferbekken ter hoogte van de tunnel aan de spoorweg.

In 2021 volgen de riolerings- en wegeniswerken in de Brugsesteenweg zelf tot aan de Waterdam. Het einde van alle werken is voorzien tegen september 2021.

In opdracht van Aquafinworden volgende maatregelen genomen:

– de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel met grote bufferriolen

– de afkoppeling van regenwater op privaat domein

– de verbinding van de Sint-Amandsbeek naar de waterbufferbekkens Spoorweglaan

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wordt de weg nadien heringericht, met de focus op veiligheid voor fietsers en voetgangers. Na de uitvoering van de werken zal AWV de gewestweg overdragen aan de stad.

“De werken kaderen binnen onze Velodroom #VANRSL. We hebben bij de heraanleg extra aandacht voor fietsers. Aan weerszijden van de Brugsesteenweg wordt een fietspad aangelegd. Dit wordt een grote verbetering, want de huidige fietspaden liggen er in slechte staat bij en zijn te smal”, aldus schepen Griet Coppé.

Andere elementen in de heraanleg zijn:

– een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer met een aparte busstrook

– een nieuw wegdek met veilige oversteken voor voetgangers

– extra aanplant van bomen

Handelaars blijven bereikbaar

Tijdens de werken zal het verkeer richting centrum steeds mogelijk blijven. Verkeer komende vanuit het centrum moet een omleiding volgen. Handelaars blijven bereikbaar. Tussen de rotonde en de Noordlaan blijven de parkeerplaatsen aan weerszijden beschikbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier