Ring Shopping Kuurne organiseert kerstdiner voor 430 kansarmen

We zien een groot deel van de vrijwilligers die meehielpen met het evenement.
Redactie KW

Met kerstavond was het alle hens aan dek in het Ring Shopping. Maar liefst 40 vrijwilligers hebben zich ingezet om de 430 genodigden te voorzien van een heerlijk kerstmaal. Iedereen die uitgenodigd werd, bevindt zich in een kansarme of uitzichtloze situatie. De organisatie is al sinds oktober actief bezig met de organisatie ervan en de laatste drie dagen is alles in een stroomversnelling gegaan voor de avond zelf.

“Vorig jaar op kerstavond was ik naar jaarlijkse gewoonte omringd door familie en lekker eten. Het besef dat dit niet voor iedereen evident is, heeft mij ertoe aangezet om dergelijk project te starten. We hebben de ruimte en de infrastructuur in Ring Shopping om er een gezellig feest van te maken.” Aldus een aangedane Bruno.

Het avondmaal werd zeer feestelijk ingezet met cava of andere feestelijke dranken gevolgd door een driegangenmenu die door iedereen eetbaar is. “We starten met een soepje, daarna serveren we een kalkoen stoofpotje met frietjes en eindigen met een dame blanche” laat één van de vrijwilligers ons weten.

Er was een zeer grote opkomst van vrijwilligers om te helpen dat we ze een halt moesten toeroepen.

De 430 kansarmen werden verwend met een feestelijk avondmaal.
De 430 kansarmen werden verwend met een feestelijk avondmaal.

Ook Stad Kortrijk zet zijn schouders onder het evenement, want er werden gratis bussen in gelegd naar het Ring Shopping zodat iedereen er probleemloos kan geraken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier