Rik wint bakprijs met onze Zomerquiz

Rik Decorte uit Elverdinge valt deze week in de prijzen met onze Zomerquiz. De boekhouder, die verzot is op foto- en autozoektochten én onze voetbalpronostiek, wint een pakket van Bake Off Vlaanderen. “Ik bak zelf mijn brood, dus deze prijs is erg welkom.”

Rik is een trouwe lezer én pronostieker. (Foto Ronny Larnou)

Rik eindige tweede in quiz 3, net als vorige week. Weekwinnaar werd opnieuw Dirk Vandemoortele uit Emelgem, maar het reglement stelt duidelijk dat je slechts éénmaal de weekprijs kan winnen, dus gaat die deze week naar Rik Decorte.

Rik, geboren en getogen Elverdingenaar, werkte 28 jaar lang op de boekhoudafdeling van de Gamma in Ieper. Door een reorganisatie werkt hij vandaag voor een kleinschalig bedrijf. “Parttime weliswaar”, aldus Rik. “Zo maak ik wat meer tijd voor mezelf en mijn hobby’s.” Sport komt daarbij naar voor met onder meer tennis, lopen en fietsen. Dat laatste komt mooi van pas tijdens de fietszoektochten.

Ook onderneemt Rik vaak autozoektochten. “Momenteel is er in Elverdinge al voor de 36ste keer een zoektocht, en ik geloof dat ik toch al een keer of 20 heb deelgenomen. Die zoektocht is verspreid over twee maanden, en het is altijd fijn om nieuwe plekken te ontdekken in eigen streek. Geweldig om af en toe nog verrast te worden daarin.”

Rik is ook een fervente voetbalpronostieker in onze eigenste krant. Af en toe valt hij in de prijzen. Ook nu scoort hij dankzij KW. “Niet dat ik een fervente quizzer ben, maar door jullie krant te lezen, weet ik al heel veel. De prijs is een leuk extraatje.”

Appartement te winnen

Ooit was Rik in de running om met een wedstrijd van Jules Destrooper een heus appartement in Nieuwpoort te winnen. Hij eindigde bij de laatste tien, maar hield er wel een pakket met koeken aan over. Met onze weekprijs, een pakket van Bake Off Vlaanderen, kan Rik nu zelf aan het bakken slaan. “Mijn zus was jarenlang bakkerin, maar is gestopt. Sindsdien bak ik mijn brood zelf en probeer ik al eens een cake uit. Zo’n pakket is wel fijn, nu kan ik ook eens andere zaken uitproberen.”

Ook volgende week is Rik opnieuw van de partij voor onze quiz. “Ik was net te laat voor de eerste week, maar ik doe sindsdien wel elke keer mee. Ik was al twee keer foutloos, maar de weg naar de finale is nog lang. Ik doe mijn best, we zien wel.”

Speel nu quiz 4 op

KW.be/zomerquiz.

Je vindt daar ook het

uitgebreide reglement.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.