Ride4Stefanie wil 10.000 euro inzamelen met fietstocht

V.l.n.r. Benny Decoster, Frederik Van Allemeersch, Lorenzo Bruyneel, Griet Trans, Shirley Derdaele en Robin Ollevier willen met Ride4Stefanie elk jaar een goed doel steunen. (foto Kurt) © Foto Kurt
Redactie KW

De gedachte aan de aan een hersenbloeding overleden Stefanie Dequirez blijft springlevend. Vrienden van de 33 jaar jonge Izegemse richtten de vzw Ride4Stefanie op en willen minstens 10.000 euro inzamelen voor de vzw BiJeVa. Die zet zich in voor gezinnen in kansarmoede. Eind deze zomer fietsen Stefanies echtgenoot en twee vrienden nog naar Santiago de Compostela. “We willen elk jaar een actie voor het goeie doel organiseren”, verduidelijkt bestuurslid Robin Ollevier.

Lorenzo Bruyneel (38) en Stefanie Dequirez (33) vormden al vier jaar een prachtkoppel en stapten ruim twee jaar geleden in het huwelijksbootje. Samen met hun kinderen Luan (12), Liano (10) en Oreana (6) woonde het gezin in de Haverhuisstraat in Kachtem en in september 2018 werd, met de komst van de kleine Lucia, hun gezinnetje compleet.

“We hadden alles om gelukkig te zijn”, zegt Lorenzo, die voor defensie werkt. “Maar midden oktober sloeg het noodlot toe. Vrijdag 19 oktober werd Stefanie onwel. Ze had een zware hersenbloeding opgelopen en werd in allerijl naar het UZ Gent overgebracht. Daar is ze op 24 oktober overleden…”

Plots moest Lorenzo zonder zijn grote liefde voort. Op het moment van Stefanies overlijden was de kleine Lucia amper zeven weken oud. “Ik kon toen niet anders dan Stefanies moedertaken overnemen. Gelukkig kan ik nog altijd op enorm veel steun rekenen van vrienden en familie. Ik zal er ook voor zorgen dat Lucia later zal weten wie haar mama was. Ik hou nu een videodagboek bij van mezelf en Lucia. Aanvankelijk was dat om Stefanie te tonen wanneer ze weer beter zou zijn, nu zal ik alle beelden gebruiken om Lucia te vertellen hoe uniek haar mama was. Ach, Stefanie was een gouden vrouw. Ik mis haar elk moment van de dag. En vaak in de kleinste dingen. Het is alsof ik in een grote zaal sta te roepen, maar er niemand me hoort…”

Kansarme gezinnen

Uit Lorenzo’s liefde en respect voor Stefanie is de vzw Ride4Stefanie gegroeid. Op 26 augustus fietst Lorenzo samen met Frederik Van Allemeersch en Bjorn Techel naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela. “Stefanie was erg gelovig. En net op haar verjaardag zullen we vanuit Kachtem richting Spanje vertrekken. Het wordt een symbolische rit, want Stefanie zal nooit uit onze gedachten zijn. Tegen 15 september hopen we op onze bestemming aan te komen.”

Ride4Stefanie wil 10.000 euro inzamelen met fietstocht

Ride4Stefanie wil ook een mooi bedrag inzamelen voor de vzw BiJeVa. Die organisatie steunt gezinnen die in kansarmoede leven. “Stefanie stond noodgewongen al vroeg op haar eigen benen, maar maakte iets moois van haar leven. Ik ben er zeker van dat de wereld vol Stefanies loopt. Met dit gebaar willen we ook hen meer kansen bieden”, aldus nog Lorenzo.

Stefanie was een gouden vrouw. Ik mis haar constant. En vaak in de kleinste dingen

Zaterdag 8 juni organiseerde Ride4Stefanie een eerste spaghettiavond in Kortemark. Die lokte liefst 410 hongerige magen. “Een heel mooie opkomst”, reageert Robin Ollevier. Hij neemt samen met Benny Decoster, Griet Transé en Shirley Derdaele het organisatorische luik van Ride4Stefanie voor zijn rekening. “We zijn erg tevreden en het doet ons vooral deugd te zien dat heel veel mensen nog altijd een warm hart voor Stefanie hebben. In de zaal hadden we een herdenkingshoekje gemaakt en iedereen kon een foto van Stefanie mee naar huis nemen. Ik ben er zeker van dat Stefanie die avond bij ons was.”

Niet eenmalig

De spaghettiavond kadert in een resem acties. “We verkopen ook fietskleding en kunnen al op een pak sponsors rekenen. Het uiteindelijke doel is minstens 10.000 euro in te zamelen en een BiJeVa te schenken. We willen Ride4Stefanie tot een bloeiende vereniging uitbouwen, dit wordt dus zeker geen eenmalige actie. We willen elk jaar een goed doel een duwtje in de rug geven en op die manier ook Stefanie herdenken. Zij stelde anderen mensen altijd voorop. Haar mentaliteit dragen we hoog in het vaandel. Tegelijk blijven we ook Lorenzo steunen. Lucia is ondertussen negen maanden oud en hij doet het fantastisch met zijn kleine meid. Maar wij zullen altijd voor hem klaar staan.”

Info: www.ride4stefanie.be en op de gelijknamige Facebookpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier