Ricksteenweg in Zwevezele plots ‘afgesloten’ voor nachtelijke vinkenzetting

Lode Anseel kon ‘s nachts plots zijn straat niet meer in door een... vinkenzetting.© foto Lode Anseel
Lode Anseel kon ‘s nachts plots zijn straat niet meer in door een... vinkenzetting.© foto Lode Anseel
Redactie KW

In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 mei was de Ricksteenweg in Zwevezele plots afgesloten voor een… vinkenzetting. Vandalen hadden alle verkeersborden en kegels, die er stonden voor werken, op de weg gezet. Een bewoner merkte de ‘grap’ op en maakte de weg terug vrij.

Het was buurtbewoner Lode Anseel die het opmerkelijke tafereel ‘s nachts zag. “Als nachtmens dacht ik om iets na 3 uur te gaan slapen”, aldus Lode. “Ik wou eerst nog een boterham eten, maar zag dat mijn zoon dan ‘s morgens geen ontbijt zou hebben. Daarom besloot ik via de Heulstraat naar de automaat op de Hille te gaan, maar die was leeg. In Wingene vond ik wel nog brood en toen ik via de Bruggestraat, Markt en Lichterveldestraat naar de Ricksteenweg reed, zag ik dat mijn straat afgesloten was voor een vinkenzetting…”

“Een vrachtwagen van Leievoeders was aan het slalommen door de straat en ik hield hem tegen om te vragen wat er gaande was en hij wist me te vertellen dat het om grapjassen ging. Aangekomen aan mijn woning vertrok mijn buur Steven net met zijn vrachtwagen en heb ik hem nog kunnen verwittigen over de situatie. Vervolgens heb ik de politie gebeld om aangifte te doen. Een vriendelijke man vroeg of ik zelf alles in orde kon maken door alle verkeersborden en kegels te verplaatsen, wat ik dan gedaan heb.”

De helft van de straat was afgezet met verkeersborden en kegels.© foto Lode Anseel
De helft van de straat was afgezet met verkeersborden en kegels.© foto Lode Anseel

Een groot deel van de signalisatie stond er, omdat ter hoogte van Ricksteenweg 1 het voetpad/oprit vernieuwd werd door de gemeentediensten. “Of dit een gevolg is van de heropening van de terrassen? Geen idee, maar voor mij en de politie is dit geen grap. Het was zelfs een gevaarlijke situatie. De helft van de straat was afgesloten in het midden van de nacht…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier