Ribbetjes van de grill op het bord in de auto dankzij drive-in restaurant

Eten in een sportwagen is niet zo handig. © EF
Redactie KW

Het recent geopend restaurant In de Gouden Jaren naast de uitkijktoren de Belvédère op de Kemmelberg startte dit weekend met een drive-in restaurant. Klanten genieten er van hun maaltijd vanuit de wagen. Grote fotoborden van onder meer Maggie De Block maken hen dat ook duidelijk. ‘Blijf in uw auto’.

Benny en Anita kwamen uit Wevelgem naar de Kemmelberg en aten hun ribbetjes op in volle natuur. “Mijn sportwagen is nu niet meteen geschikt om er een maaltijd in te nemen. Ik leerde de uitbaters kennen rond de jaarwisseling. Ze openden de zaak pas begin februari en nu gaf corona hen al het genadeschot. Dan rijden we graag heen en terug vanuit Wevelgem om hen te steunen.”

“En laten we niet langer die discussie voeren over wat nu een essentiële verplaatsing is. Deze week stond iemand aan de kassa met een kar vol producten voor de barbecue. Die twintig man waarover hij het had zullen wel niet de afstand gerespecteerd hebben die wij hier wel respecteren.”

De uitbaters van de In de Gouden Jaren, Valerie Claeys en Francky Callens, houden zich aan de afspraken.
De uitbaters van de In de Gouden Jaren, Valerie Claeys en Francky Callens, houden zich aan de afspraken.© EF

De uitbaters van de In de Gouden Jaren, Valerie Claeys en Francky Callens, schakelden bewust niet over op take away zoals hun collega’s. “Dit is ons concept niet. Naar ons gevoel moet men op deze manier van restaurant houden ook goed voorbereid zijn en dan zie ik een take away liever gebeuren door collega’s.”

Van de grill op het bord

“Verder zijn we ook een grillrestaurant. Grillen heeft ook die typische smaak die alleen maar tot zijn recht komt wanneer er kan geproefd worden rechtstreeks van de grill naar het bord. De gekozen maaltijd wordt door ons naar de wagen gebracht en wordt bij voorkeur ook daar geconsumeerd. We serveren de maaltijd op stevige wegwerpborden en voorzien afvalcontainers om achteraf het bord in weg te gooien.”

Francky en Valérie overwegen ook om een car-cinema te starten. “Daaromtrent moeten we eerst nog de nodige toestemming krijgen.” Op zondagnamiddag is er een ook mobiele tearoom. “Mensen op wandel of op de fiets kunnen even stoppen om een drankje, een wafel of een pannenkoek te nemen. We benadrukken dat alles volgens de gezondheidsvoorschriften zal gebeuren.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.