Rhodesgoedtocht bij Voetje voor Voetje uit Gits

Op zaterdag 28 september organiseert wandelclub Voetje voor Voetje de 26ste Rhodesgoedtocht. Jean-Pierre Meyfroodt en Fernand Kerckhof stippelden weer een parcours uit dat langs de mooiste plekjes gaat van het Rhodesgoed en ‘t Veld in Ardooie. Met 1.700 deelnemers vorig jaar is deze wandeling niet van de minste.

(foto EV)

“Hoewel de Rhodesgoedtocht al toe is aan de 26ste editie, proberen we elk jaar het parcours te veranderen en er een mooie en verrassende wandeling van te maken”, steekt het duo van wal. “Elke afstand doet het Rhodesgoed aan dat heel mooi is om te wandelen. De grote afstanden trekken richting ‘t Veld in Ardooie. De wandeling van 30 kilometer doet ook Emelgem aan. Dat is een mooi stuk dat erbij komt.”

Record verbreken?

De Rhodesgoedwandeling is een landelijke wandeling die van start gaat in Cultureel Centrum De Tassche in de Roeselarestraat in Ardooie. Van 6.30 uur tot 15 uur kan er gekozen worden tussen 8, 10, 13, 15, 18, 21, 25 of 30 kilometer. Vorig jaar kwamen nog 1;700 deelnemers aan de start. “Dat was wel een record toen”, weten Jean-Pierre en Fernand. “Hopelijk zit het weer mee en doet onze wandeling het dit jaar weer even goed. We hebben echter de pech dat er deze keer nog twee andere wandelingen zijn in West-Vlaanderen op hetzelfde moment. Met 1,10 euro voor leden en 1,50 euro voor niet-leden hebben wij echter wel een scherpe prijs. Bovendien wordt er elk uur een wandelaar uitgeloot. Die wint een fles Rodenbach Grand Cru.”

Tot op de laatste minuut blijven we controleren of alle wegwijzers er staan

Voor Jean-Pierre en Fernand is het al de tiende keer dat ze samen de Rhodesgoedtocht uitstippelen. Ook bij de Ruytershovetocht in juni werken ze samen. “We komen goed overeen, we hebben nog nooit ruzie gehad”, lachen ze.

40-tal vrijwilligers

“Gelukkig kunnen we ook altijd rekenen op een 40-tal vrijwillige medewerkers. Zonder hen zou het nooit lukken.”

“Het uitstippelen en organiseren van een wandeling is niet te onderschatten. Tot op de laatste minuut blijven we controleren want het is al gebeurd dat onze wegwijzers ‘s ochtends ergens in de gracht lagen. Dan moeten we natuurlijk alles snel in orde brengen. En zo blijven we in beweging, dat is gezond”, klinkt het tot besluit. (EV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.