Reyhuys 53 in Roeselare wordt naast ontbijtzaak ook volwaardig restaurant

Roy Meeuws en Tanita Defrancq starten nu ook met een volwaardig restaurant. © Stefaan Beel
Redactie KW

Twee jaar nadat Roy Meeuws en Tanita Defrancq begonnen met ontbijtzaak Reyhuys 53 start het koppel binnenkort ook met een volwaardig restaurant in het pand waar vroeger sterrenzaak Boury huisde. “We zochten eerst naar wat we precies wilden en gaan nu stap voor stap verder.”

Roy Meeuws (30) en zijn vriendin Tanita Defrancq (25) lieten twee jaar geleden hun oog vallen op het herenhuis langs de Diksmuidsesteenweg in Roeselare waar voorheen het restaurant Boury gevestigd was. Met Reyhuys 53 startten ze er een ontbijtzaak op. Klanten kunnen er op zaterdag-en zondagochtend ontbijten. “We wisten niet onmiddellijk welke kant we uitwilden. We kozen bewust voor de ontbijtformule. Op die manier zouden mensen misschien ook minder vlug vergelijken met Boury en kregen we de tijd om hier iets moois uit te bouwen. Twee jaar later mogen we eigenlijk wel zeggen dat dat gelukt is.” Op zaterdag-en zondagochtend zit Reyhuys 53 telkens goed gevuld. “Een mix van jonge mensen en families. We merken dat veel senioren echt genieten van een uitgebreid ontbijt met hun familieleden.”

Ondanks de goede start met hun ontbijtzaak spelen Roy en Tanita al langer met het idee om nog iets extra’s te doen. Vanaf eind oktober kunnen klanten ook op weekendavonden terecht in Reyhuys 53 voor hun restaurantformule. “Op zaterdag-en zondagochtend blijven de ontbijten, maar op vrijdag-, zaterdag-en zondagavond kan men hier ook gezellig komen tafelen. We kiezen bewust enkel voor het weekend. Het blijft een heel onzekere periode en we willen alles stap per stap en op ons eigen tempo doen.” Roy en Tanita richtten recent een gezellig hoekje in waar de klanten kunnen aperitieven of in afwachting van hun gezelschap even kunnen verpozen. “Sinds de coronacrisis gaan onze ontbijten in twee shifts door. Vroeger zaten we op vijftig couverts, nu is er nog plaats voor zesentwintig personen.”

In hun nieuwe restaurant werkt het koppel niet met een klassieke menu, maar wordt er voor kleinere gerechtjes gekozen. “Als opener krijgen de klanten vier hapjes om te delen voorgeschoteld. Daarna kan men nog uit vijf verschillende gerechtjes, die iedere maand zullen wijzigen, kiezen.”

Meer informatie omtrent het restaurant is te vinden op www.reyhuys53.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier