Reveil projecteert ‘sm-mis-jes’ op groot scherm aan Iepers belfort

Lieve Desodt en Rik Decramer van Reveil Ieper. © TP
Redactie KW

Naast de bekende sfeerschepping op begraafplaatsen biedt Reveil nu iedereen de kans om een ‘sm-mis-je’ te sturen naar een overleden dierbare. Deze ‘boodschappen voor de andere kant’ worden in de periode van Allerheiligen geprojecteerd op het grote scherm aan het belfort op de Grote Markt van Ieper.

Vrijwilligers van Reveil kunnen op 1 november opnieuw live ingetogen muziek, poëzie, verhalen en kaarsjes brengen op de Ieperse begraafplaats na een corona-editie met alleen maar online filmpjes.

Ze pakken dit jaar ook uit met het nieuw project: Boodschap aan de overkant om de Vlaamse rouwcultuur de 21ste eeuw in te loodsen. Een lokale werkgroep introduceert nu een gelijkaardig initiatief in Ieper.

Boodschap van troost

“Wat zou jij schrijven als je nog 1 sm-mis-je mocht zenden naar een overleden dierbare? Wat zou je nog graag zeggen aan je geliefde, aan je partner, aan je oma of opa, aan je vriend of vriendin, aan je buur, aan… Een korte boodschap die je troost kan bieden, die je even doet glimlachen en verder gaan.”

“Zulke boodschappen worden geprojecteerd. Daarvoor lijkt het grote scherm aan het belfort op de Grote Markt van Ieper ons uiterst geschikt”, vertellen Lieve Desodt en Rik Decramer van Reveil Ieper. “Zo tonen mensen dat ze hun dierbaren niet vergeten zijn. En dat niemand er alleen voor staat.”

Insturen tot en met 25 oktober

Nog tot en met 25 oktober kan je een persoonlijke boodschap insturen via www.ieper.be/reveil. “De verzamelde sm-mis-jes worden op het scherm van het belfort geprojecteerd in het weekend van 30 oktober tot en met 1 november.”

“De betrokken personen hoeven zeker niet van Ieper te zijn om een bericht te laten projecteren. Het is een boodschap voor de andere kant en die kan overal liggen.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.