Reveil brengt gepaste muziek en dans op begraafplaats Ledegem

Celliste Seraphine Stragier speelt tijdens Réveil in Rollegem-Kapelle. (foto JS) © jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

In het kader van Allerheiligen is er op 1 november op de begraafplaatsen in Rollegem-Kapelle, Ledegem en Sint-Eloois-Winkel Reveil. In Rollegem-Kapelle zijn er optredens, in Ledegem en Sint-Eloois-Winkel wordt een opname afgespeeld.

Met de organisatie van Reveil wil de dienst vrije tijd Allerheiligen nieuw leven inblazen en een extra dimensie geven.

“Op maandag 1 november doorbreken we daarom de eindeloze stilte op het kerkhof tijdens het uur dat de zon ondergaat en de avond valt”, aldus Eva Demeyer van de dienst vrije tijd.

Om 17.30 uur hopen de organisatoren de aanwezigen op de begraafplaats in Rollegem-Kapelle een lichtpunt te geven. “We hopen mensen samen te brengen in de Molenstraat. Mensen grijpen vaker terug naar muziek en poëzie op belangrijke en mooie momenten in het leven. Voor Reveil kiezen we bewust voor talent van eigen bodem.”

Inschrijven niet nodig

De muziek op de begraafplaats van Rollegem-Kapelle wordt gebracht door Seraphine Stragier en Danny Cottijn. De Ledegemse dansstudio Flex zorgt voor dans. Tussenin leest Eva Demeyer teksten voor. Inschrijven voor Reveil is niet nodig.

“Bij regenweer hebben we geen alternatief en kan het moment spijtig genoeg niet doorgaan.” Terwijl aanwezigen in Rollegem-Kapelle kunnen genieten van live-optredens is er op datzelfde ogenblik ook Reveil op de begraafplaatsen in de Menenstraat in Ledegem en de Koning Boudewijnlaan in Sint-Eloois-Winkel. Daar wordt gewerkt met een opname van muziek en teksten.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier