Reveil als eerbetoon aan overledenen in Stene-dorp

Schepen Bart Plasschaert, Martine Meire en Virginie Michiels (cultuurdienst), Peter Depoot, Joachim Lannoo, Daan Borloo en heemkundige Dirk Beirens bij het graf van Jozef Gezelle. © BVO
Redactie KW

Dankzij het project Reveil brachten enkele muzikanten en poëten op Allerheiligen in Stene-dorp een ode aan de overledenen.

Reveil ontstond enige tijd geleden in Deerlijk. In deze stad lieten op korte tijd een handvol twintigers het leven. Leden van de plaatselijke groep Zinger uitten de wens om via Reveil hun kameraden te eren. Het initiatief kent navolging in heel wat Vlaamse steden. In Oostende namen dinsdag de muzikanten Peter Depoot en Joachim Lannoo met poëet Daan Borloo het voortouw.

Dankzij de medewerking van de cultuurdienst van Stad Oostende waren ze te gast in de Sint-Annakerk van Stene-dorp. De avond startte met een streepje muziek, afgewisseld met poëzie. Ook Martine Meire van de cultuurdienst nam een sfeervolle tekst voor haar rekening. Aansluitend bezochten de aanwezigen enkele graven op het kerkhof achter de kerk. Heemkundige Dirk Beirens gaf daarbij een woordje uitleg.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier