Reuzenrad Roue de Marseille vertrekt vroeger uit Middelkerke

De afbraak van het reuzenrad is al begonnen. © LC
Paul Bruneel

De eigenaar van het reuzenrad Roue de Marseille, dat de hele zomer opgesteld stond op de site van het vroegere casino van Middelkerke, is maandag onverwacht gestart met de afbraak van het reuzenrad.

Het was de bedoeling dat het rad er tot het einde van de maand zou blijven staan, maar de laatste rondjes op het 44-meter hoge rad werden zondag afgewerkt. Volgens de eigenaar loont het niet meer de moeite om nog meer dan een week te blijven omdat er slecht weer wordt voorspeld en er dan sowieso minder volk zal komen naar de kust. Een praktische reden is ook dat hij deze week een kraan ter beschikking had om het gevaarte af te breken en bij veel wind is dit een heel moeilijke klus.

Trekpleister

Een van de redenen waarom het rad wél zou blijven tot het einde van de maand was dat er in september nog heel wat activiteiten voorzien waren in Middelkerke zoals Bier aan Zee en het Landbouwweekend, maar deze werden afgelast door het coronavirus. Het rad was afgelopen zomer een van de enige attracties aan de kust en trok behoorlijk wat volk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier