Reuzenrad in Waregem geopend voor het grote publiek

Redactie KW

Ter gelegenheid van de opening van de Waregem Koersefoor is ook het reuzenrad ‘Roue de Paris’ donderdagavond feestelijk ingewijd op de Waregemse Markt.

Het reuzenrad van 53 meter hoog, dat enkele dagen geleden nog de Champs-Elysées sierde, zal ongetwijfeld de trekpleister van de kermis worden. Ondanks het druilerige weer stapten veel foorbezoekers donderdagavond al in een van de gondels.

De voorbije dagen kwamen tientallen Waregemnaren zich vergapen aan de opbouw van het rad. Het kostte een ploeg van 6 mensen 2 volle dagen werk. Er kwamen ook 2 medewerkers mee uit Parijs omdat het voor de nieuwe Oost-Vlaamse eigenaar, die 3,5 miljoen euro neertelde voor zijn ‘verovering’, de eerste keer is dat hij het grootste verplaatsbare rad van Europa zelf ergens neerplant.

Nog tot 6 september

De Waregem Koersefoor is tot en met woensdag 2 september dagelijks toegankelijk vanaf 15 uur. Het Roue de Paris, dat in 42 gondels ruim 250 personen kan meenemen, blijft tot zondag 6 september in Waregem staan. Een ritje kost 7 euro. Je krijgt er een spectaculair uitzicht over Waregem voor in ruil.

(TVW-foto HDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier