Reuzenrad, ijspiste en authentieke carrousel kleuren mee eindejaar in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De winter en het eindejaar zien er door de verstrengde maatregelen iets anders uit dan iedereen had gehoopt. Ook het kerstgebeuren in Roeselare wordt aangepast. Dit jaar is er geen kerstchaletboulevard op het Stationsplein. De standhouders zagen het niet haalbaar om de organisatie te doen onder de huidige Covid 19-maatregelen. Ook de kerstmarkt in de Zuidstraat werd door de verenigingen niet als haalbaar ingeschat en verschuift naar volgend jaar.

Maar niet getreurd, de Stad zorgt onder regie van de firma Kapcon ervoor dat Roeselare vanaf volgende week omgetoverd wordt in een mooie en gezellige kerststad.

“Vanaf volgende week brengen we de gezellige kerstsfeer in Roeselare. We willen al onze inwoners en bezoekers een warm en vooral veilig aanbod geven om kerst en eindejaar aangenaam te beleven in onze stad. We bieden winterplezier met meer dan een half miljoen kerstlichtjes, een reuzenrad op het Stationsplein, een nostalgische carrousel op de Grote Markt bij een open schaatspiste en een nieuwe TikTok kersttour”, horen we van burgemeester Kris Declercq.

Half miljoen kerstlichtjes

Vanaf vrijdagavond 26 november gaan meer dan een half miljoen kerstlichtjes schitteren in onze stad. De kerstverlichting steekt in een nieuw jasje, met bijzondere aandacht voor de shoppingbeleving, duurzaamheid én sfeer in de deelgemeenten.

Shoppingbeleving en duurzaamheid vormen twee belangrijke uitgangspunten van het nieuwe concept van de verlichting. Zowel overdag als wanneer het donker is, word je ondergedompeld in een charmante sfeer.

“Om het sprankelende van de feestdagen in de verf te zetten kiezen we voor warme pinkelverlichting. Dit doen we op een duurzame manier met ledverlichting. Ook de 3D-decoratie zoals de cadeaus en de grote overspanningen zijn gemaakt uit bio-print. Dit is een ecologisch materiaal gebaseerd op rietsuikerkorrels, die de 3D-printer voeden. Dit is in alle mogelijke kleuren. Ook overdag is de decoratie een pareltje om naar te kijken. Zo blijft het treintje op De Munt tijdens de dag goudkleurig”, aldus Sofie Verstraete, bestuurder Verstraete NV.

Suikerstokken

Dit jaar komt er een extra eyecatcher met grote ‘candy canes’ of wit-rode suikerstokken. Ze zijn Disney-achtig, erg populair in Amerika en zorgen voor een leuke sfeer. Ze zullen overal zichtbaar zijn in het straatbeeld en worden zelfs op de gevels geprojecteerd.

Tijdens de twee weekends voor Kerstmis zijn de winkels en horeca zowel op zaterdag als op zondag open. Kom dus snel nog jouw favoriete cadeau shoppen!

De Stad doet er alles aan om tijdens deze weekends voor sfeer en animatie te zorgen maar zeker ook om alles coronaveilig te laten verlopen. Momenteel worden hiervoor alle voorbereidingen getroffen met crowdcontrol en veilige afstandsinrichting.

Reuzenrad op het Stationsplein

Van zaterdag 4 december tot en met zondag 9 januari

Het beste zicht op het feeërieke Roeselare krijg je vanuit de gondel van het reuzenrad op het Stationsplein, lekker veilig en gezellig

Nostalgische carrousel op de Grote Markt

Van zaterdag 11 december tot en met zondag 9 januari

Daarnaast kunnen de jongsten zich vermaken op een authentieke paardencarrousel op de Grote Markt.

Huis van de Kerstman

Van zaterdag 11 december – vrijdag 24 december

Benieuwd naar hoe de Kerstman leeft en zich voorbereidt in aanloop naar zijn jaarlijkse hoogdag? Breng hem een bezoekje in zijn huis aan de Noordstraat 27!

Kom langs op zaterdag 11 en zondag 12, woensdag 15, zaterdag 18 en zondag 19, woensdag 22 december telkens van 14 tot 18 uur, en op vrijdag 24 december van 14 tot 17 uur. Ook hier gelden de coronamaatregelen van crowdcontrol, Covid Safe Ticket en mondmasker.

Ieniemienie kerst speurtocht

Van zaterdag 18 december tot en met zondag 9 januari

De ieniemienie-tafereeltjes zijn terug! Op een tiental locaties zitten ze verstopt in vitrines van lokale handelaars in het stadscentrum. Bij elk tafereeltje ontdek je een woord. Vind je alle woorden, dan kan je de woordzoeker volledig invullen en maak je kans op een mooie prijs. Routeplannetjes af te halen in het toeristisch onthaal (Polenplein 15) of te downloaden via visitroeselare.be .

TikTok Tour #VANRSL

Van zaterdag 18 december tot en met zondag 9 januari

Na twee gesmaakte edities (TikTok Kersttour en TikTok Lentetour) komt er een derde editie, die opnieuw garant staat voor enkele muzikale uitdagingen in onvervalste kerstsfeer langsheen 8 locaties in het centrum! Benieuwd wie het nieuwe TikTok gezicht wordt? Hou ons Tiktok kanaal @stadroeselare in de gaten!

De kerstmarkten werden begin deze week al afgelast, lees er hier meer over.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.