Reuzen verwelkomen fietsers West-Vlaanderens Mooiste

Reuzen op stap, dat kom je niet elke dag tegen in Roeselare. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Rolarius en co, de reuzen van Roeselare, zullen vanaf donderdag de fietsers van West-Vlaanderens Mooiste verwelkomen aan de Expo Hallen.

Maandagavond trokken enkele van de Roeselaarse reuzen te voet van het Dipod in de Hoogleedsesteenweg naar de Expo Hallen, waar vanaf donderdag de fietsvierdaagse West-Vlaanderens Mooiste plaatsvindt. “De reuzen zullen er de vele fietsers verwelkomen”, vertelt Björn Leenknegt van de organisatie.

“De reuzen zijn cultureel erfgoed en passen dus perfect bij een evenement zoals het onze. Het is ondertussen al enkele jaren geleden dat ze nog eens in de openbaarheid gekomen zijn, dus hebben we met het comité van West-Vlaanderens Mooiste het initiatief genomen om ze nog eens naar buiten te brengen. We doen dat op een ludieke manier, door ze te voet naar de hallen te brengen en niet zomaar op de vrachtwagen.”

De reuzen hadden bij de passanten alvast veel bekijks. West-Vlaanderens Mooiste vindt van donderdag 20 tot en met zondag 23 augustus plaats in Roeselare. Alle info over de verschillende fietstochten via www.westvlaanderensmooiste.be.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Reuzen op stap, dat kom je niet elke dag tegen in Roeselare. (Foto SB)
Reuzen op stap, dat kom je niet elke dag tegen in Roeselare. (Foto SB)© STEFAAN BEEL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier