Reuzen komen op Erfgoeddag opnieuw tot leven

Op Erfgoeddag kun je onder meer in Eperon d'Or in Izegem terecht. (Foto Frank)
Redactie KW

Op Erfgoeddag zondag 26 april is er onder meer een revival van de reuzen in de regio. Ook tal van andere musea zetten de deuren open.

Op 26 april vindt de vijftiende editie van de Erfgoeddag plaats met ‘Erf!’ als thema. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de reuzen uit de regio Roeselare. “Deze reuzen spraken vroeger in alle maten en gewichten tot de verbeelding van jong en oud”, vertelt Hugo Verhenne van erfgoedcel BIE. “We willen de lokale reus opneiuw verankeren in het socio-culturele leven van de lokale gemeenschap. Daarom dat we ervoor zorgen dat enkele van hen op Erfgoeddag te zien zullen zijn. Onder meer in het centrum van Gits, tijdens Kachtem Feest, op het Marie-Louise De Meesterplein en in het SWOK in Staden.”

Het is slechts een van de vele activiteiten rond Erfgoeddag in de regio. “De bedoeling is om erfgoed dichter bij de mensen te brengen”, aldus Hugo. “In Roeselare kun je onder meer terecht in het WieMu voor een fiets- en wielermarkt en er is ook een workshop door de Roeselaarse Radio Amateurs. In ARhus ontdek je unieke collecties en in MSKA Campus Tant herbeleef je 100 jaar Grote Oorlog met de oorlogsdagboeken van oud-directeur Emiel Benoot.”

Ook in Hooglede, Dadizele en Lichtervelde kun je terecht. “Net zoals in Izegem, waar je onder meer kennis kunt maken met het prachtig gerestaureerde gebouw van Eperon d’Or”, aldus Hugo.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier