Reuze kerstman is blikvanger in Ichtegem

Wanneer je de Dokter Bruwierlaan in Ichtegem inslaat, wordt de aandacht onmiddellijk getrokken door een enorme kerstman. Hij torent tot boven de dakgoot van de twee verdiepingen tellende woning van Peter Vanlandeghem (46) en Galliano Delem (20) uit.

De reuze kerstman is letterlijk een blikvanger van formaat.©GINO COGHE Foto Coghe
De reuze kerstman is letterlijk een blikvanger van formaat.©GINO COGHE Foto Coghe

“We baten al een vijftal jaar een restaurant in Oostende uit”, vertelt Peter Vanlandeghem met een Oost-Vlaams accent. “Net zoals al onze collega-restauranthouders moesten we noodgedwongen onze zaak, Bistro Pepe’s aan de Vindictivelaan, sluiten. De eerste 14 dagen konden we ons nog bezighouden met een grondige kuisbeurt en met het uitvoeren van een aantal karweitjes, maar uiteindelijk stapten we resoluut over op het aan huis brengen van zelfgemaakte dagschotels”, vertelt Peter.

“Tijdens de kerstperiode plaatsten we elk jaar deze opblaasbare reuze kerstman op het Visserplein. Daarmee wilden we de kerstsfeer in de binnenstad van Oostende benadrukken. Dit jaar zagen we dat niet zitten en we beslisten dan maar om het gevaarte voor onze woning te zetten. Ik moet toegeven dat we daarmee heel wat bekijks hebben”, glimlacht Peter.

“Veel gezinnen met jonge kinderen komen speciaal naar hier om een foto te nemen. We kregen dan ook heel wat positieve reacties. Even speelden we met het idee om ook iets aan te bieden, zoals een warme chocomelk, maar na overleg met het gemeentebestuur moesten we dat idee laten varen. In ieder geval, we zijn al blij dat we op die manier een beetje licht en afleiding in deze donkere periode kunnen brengen.” (RI)

Info: www.bistropepes.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.