Reus Cieper en nieuwe wagens verkennen parcours Ieperstoet

De Kattenstoet is er om de drie jaar. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

In Ieper is men volop aan het aftellen naar de driejaarlijkse Kattenstoet. Om niet voor verrassingen te komen te staan, legden reus Cieper en enkele nieuwe wagens donderdagavond al eens het parcours af.

Ieper is zich volop aan het klaarstomen voor het evenement van het jaar, de Kattenstoet. 2.000 mensen verspreid over 90 groepen doen mee aan de stoet en waren de afgelopen weken en dagen volop aan het voorbereiden en repeteren.

Ook donderdagavond werd er gerepeteerd. Reus Cieper en enkele van de nieuwe wagens legden zelfs een deel van het parcours van de Kattenstoet af. “Nu bekijken we eens de timing van de stoet”, zegt regisseur Bart Cafmeyer. “De stoet moet zeer traag lopen, aan 1,7 kilometer per uur. Dat is niet altijd evident. Vandaar dat we dit nog eens opfrissen met de hulpregisseurs. Er zijn ook enkele nieuwe wagens mee. Vooral bij de wagen met de speeltoestellen, die uit drie delen bestaat, is het uitkijken of het voertuig overal doorkan en goed de bochten kan aansnijden.”

Donderdagavond werd er gerepeteerd.
Donderdagavond werd er gerepeteerd.© TOGH

Manoeuvres aan het vroegere stadhuis

Ook reus Cieper was mee. Opvallend was dat hij op de Grote Markt ter hoogte van het vroegere stadhuis enkele manoeuvres deed. Waarom wilde de regisseur niet vertellen, maar misschien heeft het iets te maken met zijn eega Minneke Poes, die zoals heel Ieper ondertussen weet in verwachting is van kittens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier