Reünie Sint-Jozef: “Sommigen hadden elkaar 30 jaar niet meer gezien”

We zien vooraan v.l.n.r. Pierre Rysman, Roland Depreux, Patrick Ravelingien, Luc Josson en Luc Ghekiere. Achteraan herkennen we v.l.n.r. Patrick Maes, Johan Verbeke, Donaat Cosaert, Roger Deylgat, Daniël Vandekerckhove, Alain Lenvain, Roland Vanwonterghem (oud-leraar Frans) en Patrick Lagast. © JVGK
Redactie KW

De leerlingen van de klas 1 Wetenschappelijke A van 1967 in het Sint-Jozefsinstituut zijn na tien jaar nog eens samengekomen. Ze genoten met hun partners en een van hun oud-leerkrachten van een etentje en een wandeling door de stad.

De reünie was een initiatief van Johan Verbeke, Patrick Ravelingien en Pierre Rysman. “We kwam al eens samen na 20 en na 40 jaar. Deze 50ste verjaardag konden we dus zeker niet zomaar laten voorbijgaan. Van de 22 leerlingen tekenden er twaalf present. Sommigen zijn jammer genoeg al overleden. Anderen zijn verontschuldigd, waaronder ook twee leraars”, vertelt Pierre. “Van sommigen is het 30 jaar geleden dat ze elkaar gezien hebben.”

Aan de reünie ging ruim een jaar opzoekwerk vooraf. “We houden bestanden keurig bij in Excel, maar er zijn altijd mensen bij die verhuizen of geen adreswijziging doorgeven”, aldus Patrick. Opgemerkte gast was Roland Vanwonterghem, leraar Frans in 1967. “Ik hield er aan om aanwezig te zijn”, aldus Roland.

Het programma van de reünie bestond uit een aperitief, lunch en dessert en de wandeling ‘Het Vernieuwde Kortrijk’. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier