Reünie Bearded Villains blikvanger in Tabaksstad

Ze ogen stoer en rauw maar het zijn mannen met de baard en het hart op de juiste plaats. Deze kerels zijn lid van het Belgium en Flemish chapter, een afdeling van de wereldwijde Bearded Villains. Een 60-tal baardbroeders kwamen bijeenvoor een reünie in Wervik. Een barbecue en gezellig samenzijn vormden de ingrediënten van een dorstige namiddag. (LVW/foto Luc Vanthuyne)
Redactie KW

Ze ogen stoer en rauw, maar het zijn mannen met de baarden en het hart op de juiste plaats. De leden van de Flemish en Belgium Chapter van de wereldwijde Bearded Villains hielden een reünie in de grensstad Wervik.

De Bearded Villains hebben de bedoeling baarden van diverse culturen, nationaliteiten, religies, sexuele geaardheid en alle lagen van de bevolking te verbroederen. Dit broederschap werd opgericht door een baardmodel uit Las Vegas. De Bearded Villains tellen intussen een 6000-tal volgelingen uit een 140-tal landen.

Wervikaan Ief Van de Moortele, lid van de Flemish Chapter, ziet zijn baard als een manier van leven en niet als een modetrend. “We zijn geen hipsters maar hechten toch veel belang aan onze baard, symbool voor humane waarden in het leven”, benadrukt Ief.

“Ook de verzorging van een baard is iets wat we we zeer belangrijk vinden. Daarom ook passeren we regelmatig een barbier die het allemaal netjes houdt.”

(Luc Vanthuyne)

Lees het volledige interview met Ief Van de Moortele hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier