Reumapatiënten duiken in het zwembad voor De Warmste Week (en jij kan meeduiken)

© EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Op woensdag 30 oktober organiseert de Kortrijkse afdeling van vzw Vereniging voor SpondyloArtritis, de aandoening die beter gekend is als Bechterew, een oefenmoment in het water in het kader van de Warmste Week.

Op woensdag 30 oktober kan je van 20.15 uur tot 21.15 uur mee oefenen in het nieuwe zwembad Lago Kortrijk Weide ten voordele van de Warmste Week. Inschrijven kan bij karinebraems@gmail.com of omstreeks 20 uur aan de inkom van het zwembad. De deelnameprijs bedraagt 7 euro. De kinderen kunnen meekomen en tijdens hetzelfde moment tegen groepstarief zwemmen in het recreatief gedeelte. De oefengroep vindt voor de leden altijd plaats op woensdag van 20.15 uur tot 21.15 uur.

Deurmatten en quiz

Ten voordele van de vereniging voor SpondyloArtritis verkoopt de vereniging ook warmste deurmatten met als tekst ‘we laten je niet in de kou staan’. Deze worden verkocht op 2 november op de markt in Waregem, op 11 november op de markt in Kortrijk, op 13 december van 15 tot 20 uur op de kerstmarkt in het Marie-Astrid woonzorgcentrum in Menen en op 14 december op de overdekte kerstmarkt in Kortrijk.

Op 22 november organiseert de vereniging om 20 uur tot slot de ‘Warmste reumaquiz’ in oc Aalbeke. Het is een algemene quiz niveau D. Er kunnen maximum vier personen per ploeg deelnemen. De inschrijvingsprijs bedraagt 25 euro per ploeg. Inschrijven kan ten laatste op 15 november bij karinebraems@gmail.com met vermelding van de ploegnaam.