Retrokoers Guidon Titan brengt 148 fietsers bijeen

© (Foto Nele)
Redactie KW

Op zondagnamiddag 7 oktober vond de retrokoers Guidon Titan plaats. Het werd een echt volksfeest met tal van retro taferelen.

Guidon Titan is aan de vierde editie toe, en ook dit jaar vonden er heel wat supporters, deelnemers en sympathisanten de weg naar Tielt. Oude fietsen en prachtige retrokledij werden gespot. Heel wat bezoekers waren verkleed in de sfeervolle en toch wel unieke kledij. De nostalgie van vroeger kwam terug naar boven. Er schreven zich 148 deelnemers in en dat is toch wel een grote groep fietsers. Onder het publiek waren er tal van fietsenproducenten aanwezig. Zij wilden deze retrokoers zeker niet missen en toonden vol interesse hun grote liefde naar de fiets toe.

Omstreeks 11 uur was er een retromarkt. In de namiddag namen kinderen deel aan de kinderkoers ‘Le Petit Titan’. Daarop vertrokken de volwassenen met een variatie van mannen en vrouwen. Er was tal van animatie voorzien zodat iedereen kon genieten van een aangename zondagnamiddag. De special guest was Freddy Maertens. Maertens werd wereldkampioen in 1976 en 1981.

(NS – Foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier