Retrofeestjes in mobiele bruine kroeg

Bruno 't Kindt in zijn zelf ontworpen mobiele bruine kroeg die doet denken aan de tijd van opa en oma of zelfs nog vroeger. © DJW
Redactie KW

Een bruine kroeg in je tuin voor het (familie)feestje dat je hebt gepland? Eventjes terug retro naar de tijd van opa en oma? Het kan, want Kurt ‘t Kindt heeft daarvoor alles al twee jaar in huis. Hij huurt een tent af op maat van de klant en kleedt die helemaal in als een echte herberg uit de jaren dertig-veertig van de vorige eeuw.

“Ik was twintig jaar lang bezig in de klank-en belichtingssector voor optredens, shows en dergelijke meer”, aldus Kurt ‘t Kindt. “Misschien was het vanuit die omgeving dat ik op het idee kwam een stapje terug te zetten in de tijd en de sfeer van de dertiger en veertiger jaren vorige eeuw terug te halen uit de vergetelheid. Je weet wel: van die gezellige cafeetjes, bruine kroegen eigenlijk waarvan je er nu vrijwel geen meer vindt. Met van die bakstenen muren die niet zijn beplakt of bepleisterd, met affiches en geëmailleerde plakkaten, een toog die in de hoek staat en niet de helft van de ruimte in beslag neemt, tafeltjes die je ook kan gebruiken voor een dorpskermis en uiteraard veel gedempte verlichting die het geheel onderdompelt in een echt retrosfeertje. Dat was wat ik wilde. En met mijn echtgenote heb ik dat ook helemaal nagebouwd en ontworpen. Met heel deze inkleuring, dit decor van zoveel decennia geleden, trek ik nu naar de klanten. Dat is: overal waar de klanten wonen en mij vragen.”

Hoe die mobiele bruine kroeg er nu eigenlijk uitziet? “Eerst moet ik weten hoeveel mensen er uitgenodigd zijn voor het feest. Daarmee bepaal ik de capaciteit en ook de grootte van de tent die ik zal huren bij een daarin gespecialiseerde firma. Een tent van vijftien op zeven is goed voor ongeveer honderd man. Groter is natuurlijk mogelijk. Zelf gaan wij tot een oppervlakte van 850 vierkante meter.”

Antieke spullen

“Met alle zelfgemaakte stukken, de bevloering, tafels, stoelen en andere attributen, kan ik daarmee alles invullen. Daar horen toch ook wel heel antieke spulletjes bij. Zoals een radio uit die tijd, bijvoorbeeld. Die speelt dan wel met de modernste technieken, maar hij ziet er uit alsof hij pas uitgevonden werd. Binnenin is alles vintage. Waar wij staan? Dat kan in een loods zijn, in de tuin, in een magazijn. Alles op vraag en maat van de klant, dus”, besluit Kurt. (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.