In 2008 al werd het ontwerp principieel goedgekeurd en nu wacht fase 2. Een flinke hap uit het budget. De opdracht wordt in drie luiken toegewezen. De herstelling van al wat hout betreft zou 493.000 euro vergen. Voor herstel van altaren en beelden zou 271.000 euro nodig zijn en fase 3 - de werken omtrent 'kleur' - zouden 757.000 euro kosten.

Voor het project zou een erfgoedtoelage van 80 procent kunnen, niet voor het btw-bedrag. Dat moet de gemeente zelf integraal financieren. "Uiteraard wachten we eerst op de subsidies. Dit proces dat over vele jaren loopt, moeten we voortzetten, voor dit geklasseerd gebouw", luidt de nuancering vanuit het college.

Raad op woensdag

In de marge van de korte gemeenteraad werd afgesproken om volgend jaar de zittingen op woensdag te houden. Dat wordt later geofficialiseerd.

(RV)

In 2008 al werd het ontwerp principieel goedgekeurd en nu wacht fase 2. Een flinke hap uit het budget. De opdracht wordt in drie luiken toegewezen. De herstelling van al wat hout betreft zou 493.000 euro vergen. Voor herstel van altaren en beelden zou 271.000 euro nodig zijn en fase 3 - de werken omtrent 'kleur' - zouden 757.000 euro kosten. Voor het project zou een erfgoedtoelage van 80 procent kunnen, niet voor het btw-bedrag. Dat moet de gemeente zelf integraal financieren. "Uiteraard wachten we eerst op de subsidies. Dit proces dat over vele jaren loopt, moeten we voortzetten, voor dit geklasseerd gebouw", luidt de nuancering vanuit het college. In de marge van de korte gemeenteraad werd afgesproken om volgend jaar de zittingen op woensdag te houden. Dat wordt later geofficialiseerd. (RV)