Restaurant Storm pakt uit met VR-beleving over lokale visvangst

Chef Michiel Rabaey met de VR-bril. © gf
Redactie KW

Bij het Oostendse visrestaurant Storm krijgen gasten vanaf nu een totaalbeleving voorgeschoteld: een verfijnd visgerecht én een educatieve VR-ervaring. Storm investeerde in een unieke VR-bril die toont hoe lokale vis wordt gevangen en uiteindelijk op je bord belandt.

Het Oostendse visrestaurant Storm investeerde in een uitzonderlijke ‘Virtual Reality’-bril. Het restaurant ligt aan de Oosteroever, vlak aan de haven én nabij de visveiling. Chef Michiel Rabaey overbrugt nu die korte afstand en brengt de authentieke ervaring van de lokale visvangst tot in zijn restaurant. De gloednieuwe VR-bril neemt restaurantgasten mee aan boord van een vissersvaartuig en toont hoe Noordzeevis op je bord terechtkomt.

De Oculus Go VR-bril werd ontwikkeld door Oostendse visser Pedro Rappé (Omni-C). “We willen de bril inzetten als didactische aanvulling van wat je ziet én proeft”, aldus Michiel Rabaey.

Door de bril beleef je het leven aan boord alsof je er écht bij bent. We zien vissers netten ophalen, sorteren en naar de veiling brengen. Mensen zien verse vis op hun bord te vaak als een evidentie, zonder er rekening mee te houden dat vissers dagelijks hun leven riskeren op zee.”

Momenteel beschikt het restaurant over 2 VR-brillen. Aan elke tafel in Storm staat een infokaartje met daarop ook een vermelding van de aanwezige bril. Zo kunnen gasten zich gedurende de maaltijd even écht op zee wanen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier