Restaurant Soete’rie opent de deuren in Eernegem

© foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Op 13 maart opent Paul de Soete (42) in de Stationstraat de deuren van een gloednieuw restaurant dat 30 couverts zal tellen.

Paul de Soete heeft heel wat op zijn cv staan. Voor hem gaat met de opening van zijn restaurant een droom in vervulling. Paul is een oud-leerling van de hotelschool Ter Groene Poorte en is lid van het demoteam van Kitchenaid, Le Creuset en Green Pan. Hij geeft les aan CVO Scala. Paul is ook lid van de Confrérie de la Chaine des Rotisseurs en staat op de wachtlijst van de Meesterkoks van België.

“Tot voor kort had ik een traiteurzaak in Koekelare”, doet Paul zijn verhaal. “Maar door privéomstandigheden heb ik dat moeten stopzetten. Maar kan ik het koken niet laten. Toen ik vernam dat in de Stationstraat plaats was om mijn traiteurszaak verder te zetten, aarzelde ik niet. Voor mij is het na 18 jaar terugkeren naar het dorp waarin ik opgroeide.

Wagyu

De traiteurszaak verderzetten met een winkel erbij was Pauls oorspronkelijke idee. En deels blijft het dat ook. “Verschillende mensen opperden het idee om ook een restaurant te beginnen”, vult Paul aan. “Ze vertelden me dat er in de dorpskern van Eernegem eigenlijk geen mogelijkheid was om iets te gaan eten. En zo komt mijn droom in vervulling om dicht bij de mensen te gaan koken. Ter plaatse kan ik mijn creativiteit uitleven, veel beter dan op locatie.

De basis is de klassieke keuken, met een eigentijdse moderne afwerking. Paul laat zich ook leiden door wat de markt op dat moment te bieden heeft. “Ik ga ook werken met een maandmenu en als blikvanger ga je bij mij het beste vlees van de wereld, het exclusieve Japanse wagyu-vlees, kunnen proeven. Daarmee wil ik niet gezegd hebben dat ik er een exclusief restaurant van wil maken”, nuanceert Paul. “Mijn doel is om een middenklasserestaurant uit te bouwen waar iedereen zich goed voelt. Het voornaamste is dat ik mijn creativiteit kwijt kan, bandwerk moet je van ons team niet verwachten.

Russische wijn

Naast een degelijke en bewezen keuken kan je in De Soete’rie ook van een toffe wijnkaart proeven. “Zo heb ik een wijn uit de Italiaanse wijngaarden van Sting ‘Message in a bottle’ op de wijnkaart staan en zopas vernam ik dat de Russische wijn die ik ook op de kaart staan heb, de Likuria, tot de beste wijn ter wereld verkozen werd.”

“Geen ongerustheid, alles blijft betaalbaar. Zo kan je op donderdag en vrijdag al een lunchmenu tussen 23 en 29 euro krijgen”, verzekert Paul.

De Soete’rie is open op donderdag en vrijdag over de middag en ‘s avonds, ook op zaterdagavond en op zondagmiddag en -avond. (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier