Restaurant Schatteman pakt uit met erotisch menu op Valentijn: “De mensen kunnen nu wel wat spanning en erotiek gebruiken”

Marieke Moyaert en Gregory Schatteman: “Er is niets mis met een vleugje erotiek.”©Davy Coghe Davy Coghe
Marieke Moyaert en Gregory Schatteman: “Er is niets mis met een vleugje erotiek.”©Davy Coghe Davy Coghe
Bieke Cobbaert

Restaurant Schatteman verrast op Valentijn zijn klanten met een tease menu. Naast een viergangenmenu krijg je ook een erotisch pakketje mee naar huis. “We hadden niet durven dromen dat het zo’n succes zou zijn. Al kan ik me voorstellen dat mensen een beetje spanning kunnen gebruiken in deze saaie tijden”, zegt gastvrouw Marieke.

‘I want your… S’ , dat is de subtiele naam van het tease menu dat Gregory Schatteman en Marieke Moyaert van Restaurant Schatteman uitwerkten voor Valentijn. Al kwam het idee van Marieke. “Toen ik het voorstel deed aan Gregory was zijn eerste reactie ge zijt nie goe zeker?! ”, lacht Marieke, onlangs nog verkozen tot gastvrouw van het jaar door Gault Millau. “Ik heb toen ook eens bij mijn vriendinnen gepolst en zij waren ook niet meteen wildenthousiast. Om maar niet te zeggen dat sommigen een beetje in shock waren. Zouden we dat wel durven?”

Vleugje erotiek

De gastvrouw van het jaar zette door en dat heeft haar geen windeieren gelegd. “We hadden niet durven vermoeden dat het zo’n succes zou zijn. Ik had eerlijk gezegd iets meer preutse reacties verwacht. Zo zie je maar dat er eigenlijk nog altijd een beetje een taboe hangt rond erotiek. Terwijl dat eigenlijk totaal niet nodig is. Er is niets mis met een vleugje erotiek. Wat mij ook verraste, was dat zowel jong als oud zijn geïnteresseerd in ons valentijnsmenu. We hebben werkelijk al bestellingen gekregen uit alle leeftijdscategorieën.”

“Er hing meteen een bepaalde magie rond toen we ons tease menu bekend maakten. Althans, dat gevoel had ik toch. Ik denk dat mensen getriggerd zijn: wat zal dat inhouden, zo’n erotisch pretpakket? Ik kan wel begrijpen dat de mensen eens iets anders willen voor Valentijn en dat ze een beetje spanning kunnen gebruiken in deze saaie tijden. En misschien hebben ze het ondertussen wel al een beetje gehad zeker met die klassieke afhaalmenu’s?”, zegt Marieke met een knipoog.

Wie de gastvrouw van het jaar kent, weet ook wel een beetje wat te verwachten. “Het is inderdaad niet onze bedoeling om te choqueren. Daarom zijn we zeer zorgvuldig te werk gegaan om een bedrijf uit te kiezen waarmee we in zee wilden gaan. We willen de mensen wat erotiek schenken en dat op een mooie en verzorgde manier brengen. Het is absoluut niet vulgair. De bedoeling is in eerste instantie dat de mensen extra plezier beleven aan hun Valentijn samen.”

Wat de inhoud van het erotisch pakketje is, wil Marieke niet verklappen. “De verrassing maakt deel uit van het concept. Ik kan wel verklappen dat de inhoud verpakt is in een zwart satijnen zakje. Je kunt het dus perfect verstoppen voor de kinderen.”

Kaviaar & sweets

Het tease menu telt naast het erotisch pakket natuurlijk ook iets om te eten. “De nadruk ligt uiteraard nog altijd op het eten, het erotisch pakketje is een leuk extraatje. Het menu bestaat uit hapjes, Sint-Jacobsvruchten, blini met Caspian kaviaar, Schattemans’s vol-au-vent en valentine sweets. Ook inbegrepen is een fles champagne van 375 ml, een fles witte, rode of rosé wijn en brood.”

Het tease afhaalmenu is nog te bestellen tot en met maandag 8 februari. Afhalen kan op 13 en 14 februari tussen 11 en 14 uur. De prijs is 130 euro voor twee personen.

www.restaurantschatteman.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten