Restaurant Marina opent de deuren op de Oosteroever in Oostende

Domenico en Vida Acquaro en chef Randy Degroote. © GLO
Redactie KW

Op 18 maart opent restaurant Marina – al jaren goed voor een 14/20 in de Gault&Millau – definitief de deuren aan de Hendrik Baelskaai in Oostende. Het Italiaans restaurant is daarmee het eerste restaurant dat verhuist naar de Oosteroever. “Wij geloven in de ontwikkeling van dit nieuwe stadsdeel”, zegt zaakvoerster Vida Acquaro.

Het Italiaanse restaurant Marina is sinds 1973 een echte sterkhouder in Oostende. De zaak werd opgericht door Domenico Acquaro. Een aantal jaar geleden nam zijn dochter Vida het restaurant van hem over. De verhuizing naar de Hendrik Baelskaai is voor Vida geen gok. “We zitten hier wat buiten het toeristische centrum, maar wij zijn geen tearoom die het moet hebben van de grote massa. We gelóven ook echt in de Baelskaai. Het is hier wat rustiger, er heerst een andere sfeer… En er is enorm veel potentieel. De stad en Toerisme Oostende zetten in op gastronomie en dat merk je. Oostende leeft.”

Het restaurant is ruimer dan de vorige Marina. “De wijnkamer bij de voordeur laat de gasten kennismaken met de beste Italiaanse wijnen. Marmeren elementen en messing accenten zitten verweven in ons interieur. Er is ook een open keuken en we zorgen voor beleving door bereiding in de zaal – zoals de zeebrasem in zoutkorst of een live geklopte sabayon.” Nieuw is het grote zuidgerichte zonneterras dat er binnenkort komt. Wij kregen alvast een sneak peek.

Restaurant Marina opent de deuren op de Oosteroever in Oostende
© GLO

Restaurant Marina opent de deuren op de Oosteroever in Oostende
© GLO

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier