Restaurant Hula sluit nadat medewerker positief test op corona: “Geen enkel gevaar voor klanten”

Eén van de keukenmedewerkers positief, waardoor het restaurant uit voorzorg al de hele week dicht blijft. (Foto Hula.be)
Redactie KW

Pijnlijk. Amper een maand nadat de zaak heropende, sluit restaurant Hula al opnieuw de deuren, nadat een keukenmedewerker positief testte op Covid-19. Alle medewerkers worden nu getest. “400 klanten afbellen is geen pretje, maar de veiligheid staat voorop.”

Restaurant Hula in de Wittestraat is al sinds jaar en dag een topper in Heule en omstreken. Topchef Thijs Clinckemaillie kan een indrukwekkend palmares voorleggen, maar is net zoals zoveel collega’s getroffen door de coronacrisis. Ook met het virus zelf worden ze nu rechtstreeks geconfronteerd. “Eén van onze keukenmedewerkers legde een positieve test af”, bevestigt Thijs.

“Hij heeft voor alle duidelijkheid nooit de keuken verlaten tijdens zijn dienst en kwam dus ook niet in contact met klanten. Alle medewerkers worden nu uit voorzorg getest vandaag. We hopen zo snel mogelijk uitsluitsel te krijgen.”

Thijs besloot het resultaat niet af te wachten, maar sluit deze week al zeker de deuren. Als er nog andere medewerkers positief zouden testen, zal het restaurant naar alle waarschijnlijkheid volgende week ook nog dicht blijven.

“Van paniek was geen sprake. We hebben vanaf dag één al alle mogelijke veiligheidsmaatregelen gevolgd. Nergens gaat het er zo streng aan toe als hier, denk ik. Maar ik wilde mezelf niets moeten verwijten, laat staan de naam van broeihaard te krijgen. De veiligheid van onze mensen én onze klanten staat voorop. En er is geen gevaar voor de bezoekers die onlangs in het restaurant aanwezig waren”

Al moet Thijs er geen doekjes om winden, dat dit een financiële kaakslag is. “Een vierhonderdtal klanten afbellen is geen pretje, maar de veiligheid staat voorop. Altijd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.