Restaurant Feu d’Or in Nieuwpoort breidt uit met traiteurautomaat

Antoine Rabaut, Eline Coene en pasgeboren dochtertje Lauranne. © foto MVQ
Redactie KW

Wie eerder al heeft getafeld in restaurant Feu d’Or langs de Albert I-laan in Nieuwpoort weet dat chef Antoine Rabaut (28) geen toegevingen doet qua kwaliteit en dat hij een bijzonder boontje heeft voor lokale producten. Dat is niet anders voor de gerechten die je voortaan uit de traiteurautomaat kunt halen.

“Ik heb ooit wel eens met het idee gespeeld om een traiteurautomaat te koppelen aan het restaurant, maar in coronatijden is het echt wel een meerwaarde“, klinkt Antoine overtuigend. “Voor de meeste horecazaken zijn het nu spannende tijden, en je mag echt niet bij de pakken blijven zitten als je de coronacrisis zonder al te veel kleerscheuren wilt overleven. Mijn vrouw Eline en ik hebben de investering goed overwogen, maar we merken dat het concept aanslaat. De afhaalgerechten compenseren ook een stukje de plaatsen die verloren gaan door de sociale afstandsregels in het restaurant, en dragen bij tot een goede rotatie.”

“Tegelijk spreken we een ruimer publiek aan. De mensen mogen zich aan dezelfde hoogstaande kwaliteit als in het restaurant verwachten. Zoals altijd brengen we klassiekers in een hedendaags jasje, die we zo aantrekkelijk mogelijk presenteren. Elke dag vullen we de automaat met 6 à 7 gerechten, die altijd een volwaardige maaltijd zijn. We zorgen voor de nodige variatie met vis uit de Noordzee, vlees van lokale leveranciers, elke dag verse lasagna, frisse zomerse salades met bijvoorbeeld gerookte zalm op warme dagen…”

“Mensen hoeven niks vooraf te bestellen, maar kiezen ter plekke, en dat kan 24/24 uur. De prijzen variëren tussen 7,50 en 14,50 euro per portie en betalen kan je alleen elektronisch. We vinden het ook belangrijk om met ecologische ovenvaste verpakkingen te werken. Aluminiumverpakkingen passen echt niet meer in deze tijd!”

Voor de zaak staan houten banken waar de klanten ter plaatse kunnen eten

Antoine en Eline pakken uit met nog een extra en unieke troef… “Voor de zaak staan houten banken waar de klanten ter plaatse kunnen eten”, legt Antoine uit. “Als het restaurant op dat moment open is, kunnen ze binnen een setje ecologisch bestek vragen of hun portie laten opwarmen. Ja, dit is misschien een nieuwe versie van picknicken.

Het koppel runt Feu d’Or nu 6 jaar, en ze zijn geëvolueerd van een kaart met klassieke gerechten naar een meer experimentele formule met tapas en sharing-gerechten. Daar starten ze na de zomer opnieuw mee, want Eline is na de geboorte van dochtertje Lauranne weer helemaal klaar voor haar taak als gastvrouw.

Restaurant Feu d’Or – Tel : 058 62 32 32 – info@feudor.be – Albert I-laan 92, Nieuwpoort

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.