Wie Spaans wil eten, kan sedert april 2017 in El Fuego aan de Canadasquare naast het Casino in Knokke terecht. El Fuego werd in de markt gezet door Andre De Kegel en Mayra Arce Mantilla.

"De roots van Mayra liggen in Ecuador, maar ze verblijft al meer dan 20 jaar in ons land en heeft een ruime ervaring in de horeca. Met zo'n bagage versta je de kunst om lekker eten de serveren. Haar uitgebreide kennissenkring en ervaring bracht ons in contact met koks die grondige kennis hebben van de Spaanse keuken en in het bijzonder de Catalaanse. De Spaanse keuken is niet zo gekend in ons land, maar ze behoort tot de wereldtop. De koksschool van Barcelona geniet wereldfaam", vertelt Duinbergenaar Andre De Kegel, die tevreden terugblikt op de eerste editie van Mise en Plage.

"De wachtrij aan onze stand op zaterdag liep op tot 50 man. De mond-aan-mondreclame liet mensen tot een half uur wachten voor onze paella", klinkt het.

Wissel van de wacht

"Ondertussen mogen we fier zijn op onze eerste twee jaar, waarbij we in de Gault & Millau vereerd werden met 13/20." Dat is het werk van Diego Villa Ramirez, een Colombiaanse kok die onder andere tien jaar ervaring had in het Barcelonese toprestaurant Pezvela. Een goed voorbereide wissel vond ondertussen plaats. Ramirez vertrok, hij wordt vervangen door een topper uit de Spaanse keuken: de Argentijn Guillermo Artigiani (50).

Hier kan ik me uitleven en tot rust komen, want ik was het reizen wat beu - Guillermo Artigiani

"Als kleine jongen was ik al bezeten door lekker eten", begint Guillermo. "Vanaf mijn zesde bakte ik al pannenkoeken. Na mijn middelbaar onderwijs koos ik resoluut voor een keukenopleiding", vertelt de in Buenos Aires geboren nieuwe chef de cuisine die hotelschool volgde in Buenos Aires. "Op mijn twintigste begon ik bij Buenos Aires Catering van Swissair", aldus Artigiani die in 2002 naar Europa kwam.

Op de foto van links naar rechts Fabienne Maes, Katleen Van Steen, Anne Vervarcke, Andre De Kegel, Mayra Arec, Guilermo Artigiani, schepen Antony Wittesaele en Nick Wenmaekers.

"Ik begon er in Madrid bij Confisserie de Goya en leidde restaurants in Gerona en Tuca. In Barcelona kwam ik in het fameuze Monasterio de Sant Marçal terecht, waar ik mij specialiseerde in Catalaanse gerechten. Sedert 2012 werkte ik voor het Marriott hotel in Baqueira, waar ik samen werkte met de Italiaanse sterrenchef Andre Tumbarello. Sedert 2013 werkte ik als chef manager hotel Aguas de Ibiza, waar ik het sterrenrestaurant beheerde", gaat Artigiani verder.

Grote passie

Waarom koos hij voor El Fuego? "Vanwege hun ambitie. Met dagelijkse traditionele gerechten uit Catalonië, Spanje en Zuid-Amerika en hun grote passie willen ze hogerop op de horecaladder. Ik wil daaraan meehelpen. Ik heb mij ondertussen in Knokke gevestigd samen met mijn echtgenote en mijn zoontje van zes. Hier kan ik me creatief uitleven en vooral tot rust komen, want ik was het reizen wat beu", besluit de gemotiveerde topchef Artigiani.

El Fuego biedt nu ook op vrijdagmiddag een businesslunch aan 25 euro. Voor alle info en reservaties: www.elfuego.be, tel. 050 78 83 08.