Restaurant De Vleugels opent de deuren

Op de foto zien we links Bruno Vanbeselaere en rechts Frank De Smet. © ACK
Redactie KW

Bij De Vleugels wordt het restaurant De Link opengesteld voor het publiek. Vanaf vandaag/maandag kunnen senioren uit de buurt hier terecht voor een maaltijd aan een heel democratisch prijsje.

Frank Desmet legt uit: “Het gaat om een sociaal restaurant waar de senioren uit het dorp, de toevallige bezoeker of ouders van de bewoners terecht kunnen om van een dagschotel te genieten vanaf 11.30 uur tot 13 uur. Er wordt wel gevraagd om ten laatste de dag voor men wil komen eten in te schrijven. De maaltijden bestaan uit verse soep, hoofdgerecht en nagerecht en kosten 8 euro per persoon, alles in eigen huis bereid. Het restaurant De Link is open van maandag tot en met vrijdag, niet in het weekend en op feestdagen.”

Om zich vooraf van een plaatsje te verzekeren kan men bellen op het nummer 051 50 12 12 van De Vleugels of mailen naar receptie@devleugels.be, let wel: reserveren kan enkel op de weekdagen dus wie op maandag wil komen eten moet de vrijdag vooraf inschrijven. Het menu is te bekijken op de website. In het weekend is de tearoom in De Link open, dan kan men van 13 uur tot 17 uur terecht voor een koffie met gebak. Een dagschotel in restaurant De Link kost 8 euro.”

D’Hofstee

Maar er is meer: ook bij D’Hofsteeis er nieuws. Daar is de zaal klaar en komt in de loop van volgend jaar een cafetaria, een plaats waar fietser en wandelaar maar ook anderen even kunnen verpozen, iets drinken en gezellig een praatje maken“, vertelt Frank. “Het is ook onze bedoeling een aantal van onze bewoners, die daar zin in hebben en aanleg voor hebben, in eigen huis op te leiden om mee te helpen in de horeca, door bijvoorbeeld te bedienen, tafels op te ruimen, af te wassen en dergelijke meer. Ze zouden naast de kunst van het bedienen ook sociale vaardigheden leren om dan in D’Hofstee een handje te kunnen helpen. Het hele verhaal van restaurant en cafetaria past in het inclusieverhaal: onze bewoners en mensen van buiten De Vleugels samenbrengen en elkaar leren waarderen.”

Voor D’Hofstee, een afdeling van de Vleugels iets verderop in de Stokstraat, kan al op vrijwilligers worden gerekend.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier