Restaurant De Vlasschaard in Oostende verzorgt vanaf zaterdag meeneemgerechten

Hilde wil haar personeel aan het werk houden. Vlnr: Hilde, Tamara en Greet. © (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De maatregelen voor de horecasector treffen vele kleine zelfstandigen. In Oostende heeft Hilde Vandenbroucke, uitbater van restaurant De Vlasschaard daar iets op gevonden. ‘Open voor meeneem’, staat er in grote letters te lezen op de ramen van het restaurant.

Restaurant De Vlasschaard in de wijk Stene is een begrip in Oostende. Het is de vaste stamcafé van burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) en het restaurant kent een rijke geschiedenis. Iets meer dan 15 jaar geleden nam Hilde Vandenbroucke de zaak over. “Stilzitten is helemaal niets voor mij. Wij blijven open, maar dan enkel om maaltijden af te halen. We gaan het zo proberen”, zucht Hilde. “We gaan echter niet de hele kaart aanbieden, maar dan eerder gerechten die gemakkelijk mee te nemen zijn. Dat gaat dan van pasta’s, varkenswangetjes en ribbetjes tot stoofvlees en vol-au-vent.”

Vooraleer Hilde haar klanten meeneemgerechten kan aanbieden staat er haar en haar personeel nog een erg drukke avond te wachten. “De hele dag staat onze telefoon al roodgloeiend om een tafel te reserveren”, vertelt ze opgewekt. “Dat wil zeggen dat de mensen toch enige sympathie tonen voor de maatregelen die ons door de regering opgelegd worden. Maar ik veroordeel niemand. Die maatregelen worden genomen met een reden. De regering zal geen maatregelen nemen met zo’n grote economische impact als dat niet nodig zou zijn. Je ziet het ook in andere landen. De maatregelen zijn drastisch, maar alleen zo zullen we het aantal besmettingen niet doen oplopen. Ik ben me daar zeker van bewust.”

Hilde wil haar personeel aan het werk houden. “Ik hoop dat er voldoende bestellingen komen om maaltijden mee te nemen zodat mijn personeel aan het werk kan blijven. Ik zal er alles aan doen, maar als ik natuurlijk merk dat er niets anders meer opzit, dan zal ik technische werkloosheid moeten aanvragen. Maar zover is het nog lang niet… zo lang het lukt gaan we verder”, besluit Hilde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier