Sinds 2007 is Wouter Creytens met zijn echtgenote Katrien Maertens de drijvende kracht achter restaurant De Smaak in de Gentstraat 27. Een 14 op 20 in GaultMillau moet je verdienen, het restaurant biedt dan ook de betere keuken aan. En die wordt nu ook via een afhaaldienst aangeboden. "Die laatste avond dat we open waren, staken heel wat klanten ons nog een hart onder de riem. We keren zeker terug, maar natuurlijk moeten we die periode, waarvan we de duur niet kunnen inschatten, weten te overbruggen. Die coronacrisis voelden wij al iets langer aankomen. Normaal hebben wij hier ook veel buitenlandse mensen over de vloer, klanten die in Izegem zijn voor hun werk bij Televic, Vandemoortele... Maar dat was de jongste weken ook al wat achteruitgegaan. Normaal werk ik hier met twee fulltimers en één deeltijdse kracht, die mensen kan ik nu natuurlijk geen werk meer geven. Zelf zijn we al 13 jaar bezig, wij overleven dit wel. Maar ik denk vooral aan jongere collega's voor wie dit dodelijk kan zijn."

Terwijl collega Angelo Rosseel van La Durée zijn maaltijden ook thuis brengt, werkt Wouter Creytens louter met afhaalmaaltijden. "Twee keer per dag, tussen 11 en 12 en 17 en 18 uur, kan men hier de bestellingen afhalen. En dat loopt vrij goed. Het is voor mij ook iets moeilijker om aan mijn bestellingen te geraken, maar we raken er wel. Uiteraard krijgen we hier ook wel trouwe klanten over de vloer, maar we zien ook nieuwe mensen. Ja, zelfs jonge mensen voor wie uit eten misschien iets te duur is, maar die met onze afhaalgerechten wel eens willen proeven van onze keuken." (WVS)

Sinds 2007 is Wouter Creytens met zijn echtgenote Katrien Maertens de drijvende kracht achter restaurant De Smaak in de Gentstraat 27. Een 14 op 20 in GaultMillau moet je verdienen, het restaurant biedt dan ook de betere keuken aan. En die wordt nu ook via een afhaaldienst aangeboden. "Die laatste avond dat we open waren, staken heel wat klanten ons nog een hart onder de riem. We keren zeker terug, maar natuurlijk moeten we die periode, waarvan we de duur niet kunnen inschatten, weten te overbruggen. Die coronacrisis voelden wij al iets langer aankomen. Normaal hebben wij hier ook veel buitenlandse mensen over de vloer, klanten die in Izegem zijn voor hun werk bij Televic, Vandemoortele... Maar dat was de jongste weken ook al wat achteruitgegaan. Normaal werk ik hier met twee fulltimers en één deeltijdse kracht, die mensen kan ik nu natuurlijk geen werk meer geven. Zelf zijn we al 13 jaar bezig, wij overleven dit wel. Maar ik denk vooral aan jongere collega's voor wie dit dodelijk kan zijn."Terwijl collega Angelo Rosseel van La Durée zijn maaltijden ook thuis brengt, werkt Wouter Creytens louter met afhaalmaaltijden. "Twee keer per dag, tussen 11 en 12 en 17 en 18 uur, kan men hier de bestellingen afhalen. En dat loopt vrij goed. Het is voor mij ook iets moeilijker om aan mijn bestellingen te geraken, maar we raken er wel. Uiteraard krijgen we hier ook wel trouwe klanten over de vloer, maar we zien ook nieuwe mensen. Ja, zelfs jonge mensen voor wie uit eten misschien iets te duur is, maar die met onze afhaalgerechten wel eens willen proeven van onze keuken." (WVS)