Restaurant De Mikke Oostduinkerke gesloten wegens coronabesmetting

Redactie KW

Zaterdag bleek de barman van het bekende restaurant De Mikke in Oostduinkerke besmet met Covid-19. Ook twee klanten werden positief bevonden.

Burgemeester Marc Vanden Bussche vatte meteen de koe bij de horens en besliste zaterdag onmiddellijk na de middagshift om het restaurant te sluiten voor de quarantaineperiode. Medisch verantwoordelijken, de burgemeester en het lokale bestuur deden er alles aan om verder alle nodige maatregelen te nemen.

Iedereen getest

Dezelfde dag werden nog alle medewerkers van restaurant De Mikke getest, en zondagmorgen waren de resultaten bekend. Alle andere medewerkers konden een zucht van verlichting slaken: de testresultaten waren negatief.

De zaakvoerder van De Mikke verklaart dat alle coronavoorschriften altijd nauwkeurig werden gevolgd: de klanten worden bediend met mondmasker, alle klanten worden geregistreerd en zitten als het kan in open lucht, de sociale afstand van 1,5 m wordt gerespecteerd…

Het team van De Mikke betreurt dat zaterdagavond heel wat klanten voor een gesloten deur stonden, maar hoopt dat iedereen begrip kan opbrengen voor de situatie. Want de veiligheid van iedereen is absoluut prioritair. Donderdag deze week volgt er een tweede testing, georganiseerd in de kapel Ster der Zee door Lokaal Bestuur Koksijde. Als ook die een negatief resultaat oplevert, dan kan de zaak op vrijdag 18 september opnieuw de deuren openen.

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.