Restaurant De Mikke in Oostduinkerke tijdelijk gesloten door coronabesmetting

Een restaurant in Oostduinkerke is voor een kleine week gesloten nadat een medewerker positief testte op COVID-19. Ook twee klanten van restaurant ‘De Mikke’ bleken besmet met het coronavirus. Alle andere medewerkers hebben ondertussen een negatieve coronatest afgelegd.

De Mikke in Oostduinkerke moet tijdelijk sluiten door een coronabesmetting. © Google Street View

De medewerker van het restaurant in de Leopold II-laan werd zaterdag net als twee klanten positief bevonden op COVID-19. In die omstandigheden besliste burgemeester Marc Vanden Bussche dan ook om ‘De Mikke’ zaterdag na de middagshift voorlopig te sluiten voor een periode van quarantaine. Het restaurant vraagt begrip van de klanten die zaterdagavond plots voor een gesloten deur stonden. Ze benadrukken ook dat ze steeds alle coronavoorschriften nauwgezet opgevolgd hebben.

Alle andere medewerkers van ‘De Mikke’ werden ondertussen negatief getest. In kapel Ster der Zee zal het gemeentebestuur van Koksijde hen donderdag opnieuw testen. Als ook de tweede test bij iedereen een negatief resultaat oplevert, mag het restaurant vrijdag opnieuw de deuren openen.

“Dit geval toont dat het gevaar elke minuut van de dag om de hoek kan loeren. Gelukkig waren we er vroeg bij”, reageert de Koksijdse burgemeester. Marc Vanden Bussche merkt op dat de lokale contacttracing zijn vruchten afwerpt. “We steken daar veel energie en veel werk in, maar het blijkt de snelste en de beste manier om de situatie aan te pakken. Het werkt alleszins beter dan te moeten wachten op het verre, bureaucratische Brussel.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.